Zimska ruža.
Zimska ruža, sastojci:
- 700 g brašna,
- 400 g pirea od bundeve,
- 2 kašike majoneza,
- 42 g svežeg kvasca,
- 2 kašičice soli i
- 1 kašičica šećera.
PROČITAJ JOŠ: Kako se peče kesten u rerni?
Zimska ruža, priprema:
- Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati, dodati šećer, kvasac, majonez i brašno.
- Sve dobro sjediniti i ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
- Zatim u testo dodajte šaku ruske salate (možete a i ne morate).
- Kada testo naraste, premesite ga i oblikujte pogaču.
- Tepsiju obložite papirom za pečenje i stavite testo.
- Ostaviti da odmara oko trideset minuta.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite pogaču da se peče.
- Vodu, mleko, nisam dodavala, nije bilo potrebe zbog količine vode u bundevi.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!