Početna Doručak

Zimska ruža – Verica Poznanović

0
Zimska ruža - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Zimska ruža - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Zimska ruža.

Zimska ruža, sastojci:

  • 700 g brašna,
  • 400 g pirea od bundeve,
  • 2 kašike majoneza,
  • 42 g svežeg kvasca,
  • 2 kašičice soli i
  • 1 kašičica šećera.

PROČITAJ JOŠ: Kako se peče kesten u rerni?

Zimska ruža, priprema:

  • Bundevu ispeći u rerni, prohladiti pa ispasirati, dodati šećer, kvasac, majonez i brašno.
  • Sve dobro sjediniti i ostaviti testo da naraste na toplom mestu.
  • Zatim u testo dodajte šaku ruske salate (možete a i ne morate).
  • Kada testo naraste, premesite ga i oblikujte pogaču.
  • Tepsiju obložite papirom za pečenje i stavite testo.
  • Ostaviti da odmara oko trideset minuta.
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite pogaču da se peče.
  • Vodu, mleko, nisam dodavala, nije bilo potrebe zbog količine vode u bundevi.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Exit mobile version