Home Recepti

Bećarac

Podeli  

Poznati sremski bećarski ukusi, najprepoznatljiviji u starinskom receptu za bećarac.

Bećarac, sastojci:

  • 500 gr paradajza
  • 300 gr masnijeg svinjskog mesa
  • 300 gr teletine
  • 100 gr celera
  • 200 gr šargarepe
  • 200 gr peršunovog korena
  • 2 paprike babure
  • 2 veća krompira
  • 2 dcl belog vina
  • list lorbera
  • list peršuna
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • biber
  • so

Bećarac, priprema:

  • Šargarepu i oljušteni paradajz naseći na kockice. Takođe, celer i koren peršuna narezati na kockice. Krompir očistiti i narezati na kocke.
  • Meso narezati na kockice.
  • Papriku očistiti od peteljke i semena i narezati na kockice ili rezance.
  • U lonac naizmenično redati meso i povrće, a svaki red začiniti peršunom, biberom, solju i tucanom paprikom.
  • Bećarac zaliti vodom i belim vinom, da ogrezne.
  • Lonac poklopiti i kuvati na srednjoj vatri oko 3 sata. Tokom kuvanja, povremeno protresti sadržaj lonca.

Servirati uz kiselu pavlaku, po ukusu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš spremiti ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe!

Bećarac
Poznati sremski bećarski ukusi, najprepoznatljiviji u starinskom receptu za bećarac.
Pošalji  

Nema komentara

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Exit mobile version