Čorba sa greškom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Čorba sa greškom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Čorba sa greškom – ne znam zašto sam joj dala ovaj naziv kada joj ništa ne fali 😉

Čorba sa greškom - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Čorba sa greškom – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Čorba sa greškom – Kristina Gašpar

corba sa greskom Kristina Gaspar png

Čorba sa greškom – ne znam zašto sam joj dala ovaj naziv kada joj ništa ne fali 😉

  • 1 kašika ulja
  • 100 gr crnog luka
  • 100 gr šargarepe
  • 100 gr crvene paprike
  • 100 gr tikvica
  • 100 gr krompira
  • 100 gr graska
  • 2 kašike štira (amaranta)
  • 2 kašike kinoe
  • biber (po ukusu)
  • đumbir (po ukusu)
  • kurkuma (po ukusu)
  • peršunov list (po ukusu)
  1. Četvrtinu luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne porumeni. Dodati seckanu šargarepu i papriku, pržiti kratko tek da zamiriše.
  2. Sipati pola litre vode, a onda i sve ostale sastojke osim začina.
  3. Ostatak crnog luka, tikvicu i krompir iseckajte na komade željene veličine.
  4. Grašak nemojte seckati 😉
  5. Štir i kinou operite (ja to radim tako što ih sipam u šoljicu, nalijem vodu i procedim kroz cediljku obzirom da su zrnca baš sitna i da odlaze sa vodom ako se pere na neki drui način).
  6. Čorbu kuvajte 15-tak minuta, potom dodajte još pola litre vode ili više po ukusu.
  7. Kada provri, začinite je po ukusu.
    corba sa greskom Kristina Gaspar png