Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar
Gumene bombone sa jagodama – prethodne, tj. prve, gumene bombone o kojima sam pisala su preteča ovih, novonastalih.
Bombone koje sam sada napravila su skoro istog ukusa i teksture kao kupovne.
Kada ih pripremate sami, u prednosti ste jer možete da utičete na izbor sastojaka što kog kupovnih niste u mogućnosti.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Gumene bombone sa jagodama – Kristina Gašpar
- 20 g želatina
- 8 kašika vode
- 50 g istopljenog meda
- 100 g šećera
- 50 ml soka od limuna
- 50 g jagoda
- Želatin preliti sa 8 kašika vode i ostaviti da odstoji 10-tak minuta.
- Jagode i sok od limuna izmiksati i dodati vodu do 120 ml, pa sipati šećer. Smesu zagrejati do tačke ključanja i sipati preko želatina. Mešati dok se želatin ne otopi. Dodati med i dobro sjediniti sve sastojke mešanjem.
- Puniti silikonske kalupe za praline. Ostaviti bombone da se dobro ohlade, potom ih staviti u frižider na sat vremena.