Hrono hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Hrono hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Hrono hleb – neizostavni deo vašeg hrono doručka. Ovoga puta je zaista besprekoran i bozanstvenog ukusa, a najjednostavine sam ga napravila. Bukvalno sam stavila od svega po jednu punu veliku supenu kasiku.

Hrono hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Hrono hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Hrono hleb – Jadranka Blažić – Recepti Kuvar online

hrono hleb Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Hrono hleb – neizostavni deo vašeg hrono doručka. Ovoga puta je zaista besprekoran i bozanstvenog ukusa, a najjednostavine sam ga napravila. Bukvalno sam stavila od svega po jednu punu veliku supenu kasiku.

  • 1 kašika ječmeno brašno (vrškom puna)
  • 1 kašika ovsenog brasna (vrškom puna)
  • 1 kašika graham brašna (vrškom puna)
  • 1 kašika razanog brasna (vrškom puna)
  • 1 kašika heljdinog brasna (vrškom puna)
  • 1 kašika crni luk (ispečen, pa isečen na kockice)
  • 1 kašika lan (samlevene semenke)
  • 1 kašika semenke ((suncokret, bundeva, susam))
  • 0,5 kesica prašak za pecivo
  • 0,5 kašičica soda bikarbona
  • 0,5 dl ulja od semenki grozdja
  • 1 kašičica so
  • voda (koliko je potrebno)
  1. Brasna i semenke sam stavila od svega po jednu punu u vrh veliku supenu kasiku.
  2. Sve to umutim u stonom mikseru, sacekam 10-15 minuta, pa ako treba dodam jos malo vode jer bas brzo upija brasno. Pre nego odlozite da testo odstoji, treba da bude gusce nego testo za palacinke.
  3. Zatim pokrijem posudu i ostavim je tako na radnom stolu. Zamesila sam u ponoc, a stavila sam da se pece u 09h. Ako ste masu napravili da bude gusca nego za palacinke, u toku stajanja ce brasna upiti dosta tecnosti, tako da pre pecenja ce to biti gusta masa koja tesko spada sa kasike. Pre pecenja sam dodala prasak za pecivo i sodu bikarbonu i sve jos jednom dobro promesala. Mozete da stavite da se pece u modlu za hleb ili u modlu za kuglov ili u tepsiju za mafine.
  4. Peklo se na 200C/40 minuta. Drzala sam sve vreme u rerni papir preko testa da ne ispuca puno, ali opet je puklo ali ne mnogo.
Vodite racuna da ne preterate sa sodom bikarbonom, jer ona promeni ukus ako je ima previse.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!