Prolećni zalogaji – Kristina Gašpar

Prolećni zalogaji – naziv govori sasvim dovoljno, zar ne ;)?!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Prolećni zalogaji – Kristina Gašpar

prolecni zalolaji predjelo od povrca Kristina Gaspar recepti i kuvar online 02

  • 8 kolutova svežeg krastavca
  • 2 kašičice namaza od maslina
  • 4 čeri paradajza
  • 8 glavica ukiseljenog luka srebrnjaka (ukoliko nemate srebrnjak (možete koristiti i rotkvice))
  • po potrebi: peršunov list i biber u zrnu
  1. Na kolut krastvca staviti 1/4 kašičice namaza od maslina, preko staviti polovinu čeri paradajza, pa peršunov list. Dekorisati srebrnjakom koji ste prethodno zasekli unakrst (kako biste dobili izgled cveta) i probosti čačkalicom.
  2. Namaz od maslina možete kupiti ili napraviti sami i to tako što ćete izmiksati željenu količinu maslina po izboru, uz dodatak malo soka od paradajza, origana, elog luka u prahu i bibera.