Pogača je vrsta okruglog hleba, koji se u prošlosti svakodnevno pekao u domaćinstvima. Obično je bila od pšeničnog brašna, a okrugli hleb od kukuruznog brašna (projinog) zove se proja. Nakon pečenja, pogača bi obično bila zagorela, pa ju je trebalo ostrugati od gareži, što se činilo ili metalnim rendetom, ili za to posebnim nožem, kusturom.
Danas je u gradskim, pa i seoskim, sredinama pečenje pogače uglavnom zamenjeno kupovinom hleba u prodavnici.
Nema više lutanja internetom u potrazi za dobrim receptom! Postani deo naše kulinarske porodice koja broji preko 130.000 članova! Prijavi se na newsletter da besplatno dobijaš jednostavne i praktične recepte za svaki dan. Od brzih obroka za poso do svečanih poslastica za posebne prilike. Newsletter će ti biti najbolji saveznik u kuhinji.
Prijavi se sada!
Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš spremiti ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe!
Recept za pogaču – 10 najboljih recepata za pogaču
Recept za pogaču - predstavljamo vam 10 najboljih recepata za pogaču na našem portalu, sa najviše pregleda.