Voćne korpice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Voćne korpice - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Voćne korpice – Kristina Gašpar

Voćne korpice – jedan od mojih omiljenih kolača!

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Voćne korpice – Kristina Gašpar

vocne korpice Kristina Gaspar png

  • Neophodni sastojci za testo:
  • 120 gr margarina ili putera
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 3 kašike kokosa
  • 200 gr brašna tip 400
  • 2 kašičice ruma
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • Fil:
  • 1/2 l mleka
  • 1 puding od vanile
  • 100 gr šećera
  • 100 gr margarina ili maslaca
  • 200 gr šlag kreme od vanile
  • 50 g kokosa
  • Sos od voća:
  • 100 gr bobičastog voća
  • 50 gr šećera
  • 1 kašičica ravnagustina plus voda za rastvaranje 50 ml
  1. Za testo sjediniti sve suve sastojke, dobro izraditi kako bi ste magrarin sjedinio sa suvim sastojcima, napraviti udubljene, pa dodati rum i jaje, Umesiti testo koje treba da odstoji u frižideru oko pola sata.
  2. Testo razviti 3 mm debljine i vaditi krugove željenog prečnika, peći u plehu za projice, manje ili veće, ali sa obrnute strane. Peći 10 minuta na 170 stepeni.
  3. Dok se testo odmara u frižideru, pripremiti fil: skuvati puding u mleku sa šečerom na uobičajen način. U vruć puding staviti sitno iseckan maslac i mešati dok se on ne otopi. Fil ostaviti da se dobro ohladi, pa ga staiti u frižider. Kada je skroz hlada, dodati ššlag kremu i kokos i umutiti mikserom. Vratiti u frižider.
  4. Kada su korpice pečene, napraviti sos od voća: voće i šećer staviti da provre, gustin razmuti sa 50 ml vode i ukuvati sa voćem.
  5. Na dno korpice sipati kašičicu sosa, pa fil, dekorisati kokosom i komadićima čokolade.