Kupusnik - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Kupusnik - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Kupusnik, stari, tradicionalni recept.

Kupusnik, sastojci:

Za testo:

  • 700 g brašna,
  • 4 dl vode,
  • 3 kašike masti i
  • pola kašičice soli.

Fil:

  • 1 veća glavica kiselog kupusa,
  • 1 glavica crnog luka,
  • i biber po ukusu.

knjige 234 60

Kupusnik, priprema:

  • Glavicu kiselog kupusa isecite na kockice.
  • Sitno iseckani crni luk, propržite na malo masti, pa dodajte kupus. Dinstajte na tihoj vatri. Ja nisam dodavala so, jer je kupus slan, samo sam dodala malo bibera.
  • Pomešajte brašno i so, pa dodajte postepeno mlaku vodu i mast. Zamesite testo, pokrijte i ostavite da odstoji oko pola sata.
  • Potom testo premesite, pa podelite na četiri dela. Formirajte loptice, rastanjite u jufke, namažite od gore sa mašću i ostavite na toplom mestu, da odmara još pola sata.
  • Sto prekrijte stolnjakom, pa pospite sa malo brašna. Na stolnjak stavite jufku, pa je polako rastanjite, što je moguće tanje. Na kraju otkinite rubove. Razvučeno testo poprskajte sa malo rastopljene masti. Raširite po testu fil od kupusa, pomoću stolnjaka urolajte. Stavite urolan kupusnik u mašću podmazan pleh. Postupak ponovite sa preostale tri jufke.
  • Odozgo premažite pitu mašću, pa pecite u zagrejanoj rerni pola sata (u zavisnosti od jačine rerne) na dvesta stepeni, tj. dok ne porumeni.

Verica Poznanović

p149648a0

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Web preporuke