Posna pita krompiruša sa domaćim korama - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online
Posna pita krompiruša sa domaćim korama - Gvozdena Živković - Recepti i Kuvar online

Posna pita krompiruša sa domaćim korama – ova pita je “ručni rad” moje ćerke Vesne, moj posao je bio fotografisanje.

Posna pita krompiruša, za kore je potrebno:

  • 0,5 kg brašna
  • 3 dl vode
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika ulja

Posna pita krompiruša, za fil je potrebno:

  • 400 grama oljuštenih krompira
  • 300 grama crnog luka
  • 1,5 dl ulja
  • malo bibera

Posna pita krompiruša, priprema:

  • Zamesiti testo od svih potrebnih sastojaka, podeliti na 4 jufkice.
  • Prekriti testo platnenom salvetom i ostaviti petnaestak minuta da odmori.
  • Svaku jufkicu razviti oklagijom u veličini tanjira i premazati uljem, ponovo ostaviti petnaestak minuta da testo odmori.
  • Svaku jufkicu razvlačiti rukama na stolu koji prekrijete stoljnjakom.
  • Dok se testo odmaralo pripremite fil. Krompir narendajte u jednu posudu, a luk nasecite u drugu, posolite malo i pobiberite.
  • Preko kore rasporedite prvo rendani krompir, zatim luk i prelijte sa 2 kašike ulja. Uz pomoć stolnjaka, zavijte pitu i stavite je u podmazan pleh. Tako uradite i sa ostalim korama.
  • Zagrejte rernu na 200 stepeni i pecite pitu dvadesetak minuta dok porumeni.
  • Pečenu pitu ostavite da se malo prohladi, secite i i poslužite.

Gvozdena Živković

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!