Komisbrot - Nada Georgijev-Gačić - Recepti i Kuvar online
Komisbrot - Nada Georgijev-Gačić - Recepti i Kuvar online

Komisbrot.

Komisbrot, sastojci:

  • 300 gr brašna,
  • 150 gr suvog voća (suvo grožđe, kajsije, urme, smokve, trešnje, napravite miks koji vam se dopada),
  • 100 gr orašastih plodova (bademi i orasi),
  • 100 gr kandiranih citrusa,
  • 125 gr margarina,
  • 200 ml svežeg mleka,
  • 150 gr šećera u prahu,
  • 50 g meda,
  • 50 ml brendija ili ruma,
  • 1 supena kašika mešavine začina (cimeta, đumbir, kardamon, karanfilić i vanila),
  • 1/2 kesice suvog kvasca,
  • na vrh noža kurkume i
  • 1 prstohvat soli.

Komisbrot, priprema:

  • Suvo voće sitno isecite i prelijte brendijem ili rumom, tako ostavite nekoliko sati da stoji.
    Mleko ugrejte i dodajte 1-2 supene kašike od brašna, med i kvasac i ostavite da “nadođe” na toplom.
  • Preostalo brašno prosejte.
  • Dodajte so i začine. U centru napravite udubljenje u koje sipajte mleko sa kvascem. Margarin isecite na kockice i stavite oko udubljenja.
  • Mutite kašikom dok se ne dobije glatko gusto testo, postepeno dodajte isečene orašaste plodove i suvo voće oceđeno iz tečnosti.
  • Sipati u uži duguljasti pleh kao za hleb ili rolat, ili u kalup za kuglof.

Nada Georgijev-Gačić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!