Home Desert

Medena pogača

Medena pogača

Medena pogača, sastojci:

  • 500 g brašna,
  • 30 g svežeg kvasca,
  • 1 jaje,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike šećera,
  • 60 ml ulja,
  • 1,5 dl mleka,
  • 1 kesica vanilin šećera i
  • 1 kašičica naribane kore od limuna.

Za premazivanje:

  • 10 kašika meda i
  • 3 kašike cimeta.

Za premazivanje:

  • 2 kašike meda

Medena pogača, priprema:

  • U mlako mleko staviti malo šećera od ukupne količine, razmrviti kvasac i ostaviti da kvasac počne da radi 5-10 minuta.
  • U drugu posudu staviti prosejano brašno, šećer, so, jaje, ulje, vanilin šećer, sitno izrendanu koricu limuna, dodajte nadošli kvasac i zamesiti testo.
  • Testo ostavite da kvasa, kada dovoljno naraste, rastanjite ga oklagijom što tanje i premažite smesom meda i cimeta, koju ste predhodno dobro sjedinili. Urolajte i stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • Oštrim nožem rolat duboko rasecite po sredini i ostavite da raste.
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni i pecite dok lepo ne porumeni.
  • Toplu pogaču premažite sa dve kašike meda.
  • Hladnu pogaču pospite šećerom u prahu i ukrasite ukrasima.

Nema komentara

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Exit mobile version