Uslovi korišćenja portala Recepti i Kuvar online

Datum objavljivanja 24.05.2018. – portal Recepti i Kuvar online

Portal Recepti i Kuvar online je u vlasništvu privrednog društva Linkom-PC d.o.o, Novi Beograd, Republika Srbija, PIB SR100829641 (u daljem u tekstu: Linkom-PC). Recepti i Kuvar online je registrovani medij kod Agencije za privredne registre Republike Srbije, pod registarskim brojem IN000274.

Čim pristupite prvi put web stranicama portala Recepti i Kuvar online, smatraće se ste se u celosti upoznali s ovim uslovima, da su vam jasni i da ih prihvatate. Ako niste saglasni sa njima, molimo da više ne pristupate portalu Recepti i Kuvar online i ne koristite sadržaje. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uslove korišćenja, molimo da nam se obratite preko linka Kontakt.

Izgled i sadržaj portala Recepti i Kuvar online, kao i ovi uslovi korišćenja, mogu biti iz određenih razloga promenjeni, pa su svi korisnici dužni da redovno čitaju pravila korišćenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korišćenjem portala Recepti i Kuvar online, ili bilo kojeg njegovog dela, u svakom trenutku upoznati s aktuelnim pravilima korišćenja, te da su ih razumeli u celosti.

Linkom-PC doo za skladištenje svih podataka na portalu Recepti Kuvar online, koristi usluge i kapacitete kompanije:

A2 Hosting
PO BOX 2998
Ann Arbor, MI 48106
USA
VAT Number: EU528002111
GSTIN: 9921USA29023OSM

KORIŠĆENJE SADRŽAJA PORTALA RECEPTI I KUVAR ONLINE

Korišćenje materijala i sadržaja portala Recepti i Kuvar online je dozvoljeno samo u privatne svrhe. Ni jedan deo portala Recepti i Kuvar online ne sme se koristiti u poslovne svrha, a pogotovu se ne sme koristiti u nezakonite svrhe, ni za promovisanje istih.

SADRŽAJ PORTALA RECEPTI I KUVAR ONLINE

Linkom-PC doo preko portala Recepti i Kuvar online posetiocima u dobroj nameri obezbeđuje korišćenje sadržaja portala Recepti i Kuvar online. Svi posetioci imaju pravo da besplatno koriste sadržaje Portala, ukoliko ne krše pravila korišćenja.

Portal Recepti i Kuvar online sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posetilaca i linkova na spoljne stranice.

Portal Recepti i Kuvar online sadržaje objavljuje u dobroj nameri. Sve sadržaje portala Recepti i kuvar online koristite na vlastitu odgovornost i Linkom-PC doo i portal Recepti i Kuvar online se ne mogu smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korišćenjem.

Pristup portalu Recepti i Kuvar online i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo kog uzrasta.

AUTORSKA PRAVA

Portal Recepti i Kuvar online polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala smatra se kršenjem autorskih prava portala Recepti i Kuvar i podložno je tužbi.

Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (Linkom-PC doo, portal Recepti i Kuvar online, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je portal Recepti i Kuvar online povredio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren, a sporni sadržaji biće uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Za sve objavljene tekstove i ostale sadržaje, slanjem svojih poruka, tekstova, recepata, fotografija i ostalih radova, autori su automatski saglasni da na portal Recepti i Kuvar online garantuje i prenosi sva prava za kopiranje, reprodukciju, distribuciju, objavljivanje ili bilo koju drugu upotrebu (bez ograničenja) predatih poruka, tekstova, recepata, fotografija i ostalih radova. Portal Recepti i Kuvar online može slobodno da koristi tekstove , recepte, fotografije i ostale radove u bilo kojim medijima.

Korišćenjem sadržaja portala Recepti i Kuvar online svi posetioci su saglasni da, do najveće mere dopuštene važećim pravnim propisima, portal Recepti i Kuvar online i Linkom-PC doo ne snose bilo kakvu odgovornost za bilo koji postupak ili propust prilikom objave, učitavanja ili razmene takvog sadržaja kao ni njihove moguće posledice, kao ni odgovornost za štetu uzrokovanu drugim korisnicima ili trećim osobama zbog objavljivanja takvog sadržaja.

LINKOVI NA SPOLJNE STRANICE

Portal Recepti i Kuvar online objavljuje linkove na spoljne stranice u dobroj nameri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala i sopstvenih stranica.

SPOLJNI SARADNICI

Portal Recepti i Kuvar online štiti privatnost posetilaca i saradnika u najvećoj mogućoj meri. Portal Receptii Kuvar online se obavezuje i garantuje da privatne podatke autora i saradnika neće distribuirati, niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu istih.

Portal Recepti i Kuvar online obavezuje da privatne podatke neće bez dozvole svakog pojedinačnog autora ili saradnika prodavati, niti distribuirati.

Portal Recepti i Kuvar online se obavezuje da će čuvati privatnost autora i saradnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila portala Recepti i Kuvar online ili nezakonitih aktivnosti istih.

POSTAVLJANJE RECEPATA I FOTOGRAFIJA NA STRANICU “RECEPTI”

Zbog nemogućnosti detaljne provere autentičnosti autora recepata i fotografija, portal Recepti i Kuvar online kao ni Linkom-PC doo ne može da odgovara za verodostojnost autora recepata i fotografija kao ni zbog eventualnog bilo kakvog kršenja autorskih prava na tekstove, recepte i fotografije. Sva odgovornost za to,  pripada isključivo autorima i saradnicima koji su poslali predmetne tekstove, recepte i fotografije. Portal Recepti i Kuvar online postavlja tekstove, recepte i fotografije isključivo sa dobrom namerom i sa pretpostavkom da su oni koji tekstove, recepte i fotografije šalju i jesu i stvarni njihovi autori.

U slučaju da primetite fotografiju ili bilo šta drugo, za šta znate da je zaštićena autorskim pravom ili da je autor teksta, recepta ili fotografije pogrešno potpisan, molimo vas da nam se javite na adresu info[at]recepti-kuvar.rs kako bismo preduzeli neophodne korake u ispravljanju greške.

YOUTUBE KANAL

Portal Recepti i Kuvar online objavljuje video fajlove koji su postavljaju na serverima YouTube.com.

Video fajlovi koji su označeni kao “Related” postavljeni su po automatizmu YouTube softvera na koji Recepti i Kuvar online nema niti može imati uticaja. Samim tim portal Recepti i Kuvar online i Linkom-PC doo ne mogu i nisu odgovorani za sadržaje ovih video fajlova.

NIJE DOZVOLJENO:

 1. objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmenu sadržaja kojima se vređaju važeći zakoni i propisi Republike Srbije, uključujući neistinite, uvredljive, preteće, proste, zlostavljajuće, vulgarne, rasističke i druge sadržaje koji podstiču mržnju bilo koje vrste, kao i sadržaje kojima se vrši povreda tuđeg autorskog prava i drugih prava intelektualnog vlasništva, neovlašćeno otkrivaju podaci koji predstavljaju poslovnu ili drugu tajnu, privatne poruke, personalni (osobni) podaci treće osobe ili se vređa pravo na privatnost treće osobe;
 2. objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmena sadržaja kojih niste autor, odnosno nosilac/vlasnik autorskog prava i/ili drugih prava intelektualnog vlasništva na tim sadržajima i ukoliko nemate dozvolu autora za korišćenje tih sadržaja;
 3. objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmena sadržaja kojima se vređaju prava dece, pravo na privatnost ostalih korisnika i trećih osoba putem svih sadržaja na portalu Recepti i Kuvar online uključujući i privatne poruke;
 4. izričito ili prikriveno oglašavanje bilo kakvih proizvoda ili usluga putem svih sadržaja na portalu Recepti i Kuvar online uključujući i privatne poruke, a koje nije dozvoljeno ili ugovoreno od strane portala. Ovim stavom zabrani oglašavanja ili prikrivenog oglašavanja se obuhvataju i stranice u vlasništvu portala Recepti i Kuvar online ili Linkom-PC doo, na društvenim mrežama, u okviru postova, tekstova ili komentara;
 5. izričito ili prikriveno oglašavanje privatnih internet stranica ili blogova putem svih sadržaja na portalu Recepti i Kuvar online (watermark, linkovi i slično), a koje nije dozvoljeno ili ugovoreno od strane portala Recepti i Kuvar online;
 6. korišćenje sadržaja i funkcionalnosti portala Recepti i Kuvar online na način koji može prouzrokovati štetu portalu ili vlasniku portala, ostalim korisnicima, našim partnerima ili bilo kojoj trećoj osobi;
 7. lažno predstavljanje sa svrhom pretnje, manipulacije, prevare ili dovođenja u zabludu portala Recepti i Kuvar online ili Linkom-PC doo kao vlasnika portala, ostalih korisnika ili trećih osoba putem svih sadržaja na portalu, uključujući i privatne poruke;
 8. objavljivanje, slanje, učitavanje ili razmenu neželjenih sadržaja posetiocima ili trećim osobama bez njihovog prethodnog pristanka ili traženja, uključujući i višestruko slanje materijala istog ili vrlo sličnog sadržaja (spamming), cirkularna pisma, piramidalne sheme itd.;
 9. bilo kakvo ometanje ili onemogućavanje korišćenja portala Recepti i Kuvar online drugim posetiocima i korisnicima;
 10. svesno objavljivanje, slanje, učitavanje i/ili razmenu sadržaja koji sadrže kompjuterske/internet viruse, crve, kompjuterske kodove, datoteke i programe koji mogu imati za posledicu ometanje, ograničavanje rada ili uništenje bilo kojeg kompjuterskog programa ili bilo koje kompjuterske i druge IKT (Informacione-Komunikacione-Tehnologije) opreme portala Recepti i Kuvar online, ili partnera;
 11. neovlašćeno prikupljanje, snimanje, kopiranje i korišćenje bilo kakvih personalnih (osobnih) podataka registrovanih korisnika portala Recepti i Kuvar online;
 12. korišćenje bilo kojeg sadržaja ili njegovog dela u komercijalne svrhe, bez prethodnog pisanog dopuštenja.
 13. Korišćenjem portala Recepti i Kuvar online pristajete da nadziremo jesu li sadržaji koje pošaljete, objavite, učitate ili razmenjujete u skladu sa uslovima korišćenja i važećim propisima i zakonima koji se primjenjuju. Budući da naš nadzor nije sistemski i automatizovan, ne garantujemo da će sadržaji koji se pojave na stranicama portala Recepti i Kuvar online biti istiniti, odnosno, dopušteni u smislu ovih uslova korišćenja ili dostupni, niti garantujemo za poreklo takvih sadržaja.

U slučaju objave sadržaja kojima se narušava osnovna koncepcija i smisao portala Recepti i Kuvar online i koji pri tome uzrokuju ili bi mogli uzrokovati bilo kakve probleme ili konfliktne situacije, a bez obzira na to jesu li sadržaji dopušteni ovim Uslovima korišćenja ili ne, zadržavamo pravo da ih odmah uklonimo bez objašnjenja, a sve u skladu sa našom procenom situacije. Ovakvim postupanjem nastojimo zaštititi sve korisnike koji dobronamerno posećuju stranice portala Recepti i Kuvar online radi informisanja, zabave, prijateljstva i druženja, ali i zaštititi vlasnika portala Recepti i Kuvar online, privredno društvo Linkom-PC doo i sve zainteresovane partnere i strane, od nepredviđenih, neadekvatnih, možda i zlonamernih aktivnosti onih korisnika koji su se registrovali iz pogrešnih motiva.

Pozivamo vas da nam javite ako prilikom korišćenja portala Recepti i Kuvar online uočite sadržaje koji su u suprotnosti s ovim Uslovima korišćenja. Za svaki takav slučaj možete poslati poruku na mail adresu info[at]recepti-kuvar.rs.

Ukoliko utvrdimo da je materijal koji korisnik pošalje, objavi ili učita u suprotnosti sa Uslovima korišćenja i propisima i zakonima koji se primjenjuju, zadržavamo pravo da odbijemo objavu, izmenimo ili uklonimo takav materijal, bez prethodnog dopuštenja ili obaveštavanja.

Težina i učestalost povrede Uslova korišćenja se kategorizuju u tri grupe, redom kako je navedeno, od najlakših prema najtežim:

 1. slanje neautorskog sadržaja (osim slika za opremanje blogova i avatara koji trebaju biti pravilno označeni CC licencom i autorom) i prikriveno reklamiranje,
 2. objava privatnih poruka, vređanje, izazivanje i sudelovanje u konfliktnim situacijama,
 3. izričito reklamiranje, izazivanje i sudelovanje u konfliktnim situacijama koje narušavaju koncept portala Recepti i Kuvar online, višestruko ponavljanje povreda iz sve tri kategorije.

U slučaju nepoštovanja odredbi o sadržajima i aktivnostima iz Uslova korišćenja, svi korisnici i treće osobe snosiće odgovarajuće zakonske posledice te će odgovarati za bilo koju štetu koja se nedozvoljenim aktivnostima ili objavom, odnosno slanjem i učitavanjem zabranjenih sadržaja, proizvede portalu Recepti i Kuvar online, ili vlasniku portala Linkom-PC doo, ostalim korisnicima ili trećim osobama.

COPYRIGHT (ZAŠTITA AUTORSKIH PRAVA)

Svi sadržaji na stranicama porta Recepti i Kuvar online mogu se koristiti isključivo za lično informisanje. Bez pisane dozvole portala Recepti i Kuvar online ili Linkom-PC doo ili posebnog ugovora nije dopušteno preštampavanje ili korišćenje u elektronskom ili nekom drugom obliku. Linkovanje sadržaja portala Recepti i Kuvar online na druge sajtove takodje podrazumeva dogovor sa portalom Recepti i Kuvar online ili Linkom-PC doo.

Za više informacija o Impresum-u, kliknite na link: IMPRESUM.

Za više informacija o portalu Recepti i Kuvar online, kliknite na link: O NAMA.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!