Hleb kao mafini – Jadranka Blažić
Hleb kao mafini – ovako pripremljen hleb jesti na hrono ishrani za doručak.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Hleb kao mafini – Jadranka Blažić
Hleb kao mafini – ovako pripremljen hleb jesti na hrono ishrani za doručak.
- 1 kg bademovog mleka domaceg
- sok od jednog limuna
- 1 pecivo prasak
- 100 ml ulje maslinovo
- 1 kasikica suvog bosiljka
- 1 kasika golice
- 1 kasika suncokreta
- 3 kasike mleveni lan
- 2 kasike psyllium
- 1 kasika quinoa
- 1 kasika teff brasna
- 1 kasika kamut brasna
- 1 kasika brasna crne heljde
- 1 kasika tamnog razanog brasna
- 1 kasika brasna od spelte
- 1 kasika fifa brasna
- 2 kasike pecenog crnog luka
- 1 kasika bademovog brasna
- 1 kasikica himalajske soli
- Danasnji hleb sam pravila na ovaj nacin, samo iz radoznalosti da vidim kakav ukus se dobije kada se stavi mnogo vrsta brasna i semenki. Nisam merila u grame pojedinacno, nego sam izmerila sve ukupno pre nego sam pocela da dodajem bademovo mleko. Mase je bilo 710gr a mleka je stalo tacno 1kg.
- Brasno sipati u vrh punu veliku kasiku za supu.
- Sve osim mleka sam pomesala, ukljucila stoni mikser na sporu brzinu i dodavala polako mleko da dobijem masu guscu dosta od mase za palacinke. Sacekala nekih pola sata da brasna upiju potrebnu kolicinu tecnosti i posle dodala jos mleka da masa bude gustine koja tesko spada sa kasike.
- Pekla sam u silikonske modle za mafine ali moze i da se pece u kalup za hleb. Stavila sam u hladnu rernu i ukljucila na 210C. Nisam bas gledala na vreme, ali mislim da se peklo negde 45 minuta od momenta ubacuvanja u rernu. Uglavnom pekla sam dok se nije prestalo lepiti za cackalicu kad zabodem po sredini mafina.