Mediteranski hrono beskvasni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Mediteranski hrono beskvasni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Zašto naziv Mediteranski hrono beskvasni hleb? Ruzmarin, rogač, maslinovo ulje… Hrono ili beskvasni hleb, svejedno! “Hrono” jer  je to “znak prepoznavanja” u poslednje vreme. “Beskvasni” jer mu je to staro ime.

Recept za još jedan hrono hleb možete pogledati OVDE >>>

Mediteranski hrono beskvasni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Mediteranski hrono beskvasni hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Mediteranski hrono beskvasni hleb, sastojci:

  • 200 g integralnog pšeničnog brašna
  • 50 g mlevenog kamuta*
  • 30 g mlevenog rogača
  • 20 g semenki lana
  • 1/2 kašičice soli
  • prstohvat mlevenog ruzmarina (ili više po ukusu)
  • 1/2 kašičice medicinske sode bikarbone
  • 1/2 kašičice vitamina C u prahu
  • 320 ml mlake vode
  • 1 kašika maslinovog ulja
Mediteranski hrono beskvasni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Mediteranski hrono beskvasni hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Mediteranski hrono beskvasni hleb, priprema:

  • Sjedinite sve suve sastojke, dodajte tečne i “umesite” hleb mikserom, nastavcima za testo.
  • Modlu za hleb, obložite papirom za pečenje i sipajte smesu.
  • Uključite rernu na 200 stepeni.
  • Dok se rerna greje, neka se hleb odmara.
  • Pecite ga u zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
Mediteranski hrono beskvasni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Mediteranski hrono beskvasni hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Mediteranski hrono beskvasni hleb - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Mediteranski hrono beskvasni hleb – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

*Kamut je vrsta pšenice.

Ukoliko ga nemate, možete ga zameniti nekom drugom žitaricom koju ćete samleti u mlinu za kafu ili u nekom drugom aparatu. Žitarica samlevena na ovaj način nema granulaciju brašna već krupniju. Samim tim i vaš hleb ima drugačiju teksuturu. Ukoliko vam sve ovo deluje komplikovano, jednostavno dodajte istu količinu nekog drugog integralog brašna ili mlevene semenke po izboru.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte intervju sa Kristinom Gašpar, ovde >>>

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!