Home Desert

Posne grilijaš oblande

Posne grilijaš oblande

Posne grilijaš oblande, sastojci:

  • 1 komad oblanda (1 velika oblanda ili dva lista manje oblande)
  • 300 gr šećera
  • 4 kašike meda
  • 250 gr margarina
  • 200 gr posnog keksa (mlevenog)
  • 200 gr oraha (krupno seckanih)

Posne grilijaš oblande, priprema:

  • Rastopiti šećer i napraviti karamel.
  • Dodavati redom sastojke. Kada je masa ujednačena, staviti je izmedju dve oblande. Ostaviti da se stegne jedan dan.
  • Sastojke dodavati redom, baš onako kako su navedeni u sastojcima.
  • Kada se šečer karamelizuje, stavlja se med, maslac/margarin, meša se sve vreme, pa kad se on istopi, ubacuju se keks i orasi (šerpa treba da je veća zbog lakšeg mešanja).
  • Masu izliti preko oblande i odmah ravnomerno razmazivati (ne treba čekati previše sa prebacivanjem gornjeg lista oblande, jer onda može da se ne zalepi dobro).
  • Karamel može da curi kako se steže, ali se lepo ponasa kad se prohladi i sve vreme se vraća ravnim debljim nožem unutar oblandi.
  • Tek kad se fil stegne oblandu pritisnuti nekim težim predmetom.

Nema komentara

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Exit mobile version