Home Desert

Raspukli keksići – Verica Poznanović

Podeli  

Raspukli keksići.

Raspukli keksići, sastojci:

  • 2 jajeta,
  • 200 g šećera,
  • 50 g margarina,
  • 3 kašike ulja,
  • kora od jedne narandže, srednje veličine,
  • sok od jedne narandže,
  • 1 kesica vanilin šećera,
  • 350 g brašna i
  • 1 prašak za pecivo.

Za valjanje:

  • 100 g šećera u prahu.

Raspukli keksići, priprema:

  • Otopljenom i malo prohlađenom margarinu dodati šećer, ulje, rendanu koru od narandže, sok od narandže, vailin šećer, jaja, brašno i na kraju prašak za pecivo. Sve dobro sjediniti.
  • Od testa oblikujte kuglice po želji, svaku uvaljate u šećer u prahu i ređajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite keksiće oko petnestak minuta.
  • Keksići treba da ostanu beli.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš spremiti ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe!

Raspukli keksići – Verica Poznanović
Raspukli keksići.
Pošalji  

Nema komentara

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Exit mobile version