Rogač praline – Jadranka Blažić
Rogač praline – sva jela koja objavim su lično moj proizvod.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Rogač praline – Jadranka Blažić
Rogač praline – sva jela koja objavim su lično moj proizvod.
Sastojci za cokoladu
- 100 gr putera neslanog
- 6 kasika supenihrogac brasna
- voda flasirana ili prokuvana
Sastojci za punjenje
- 30 gr putera neslanog
- kasike dvesamlevenih badema
- Puter sobne temperature, pomesati sa rogacem i polako dodavati vodu.
- Voda treba da bude mlaka. Ne sme da bude topla jer ce otopiti puter, koji ce se prilikom hladjenja odvajati od smese.
- Treba da se dobije kompaktna masa koja potpuno lici na otopljenu cokoladu.
- Prvo usuti u modlice malo smese od rogaca, dovoljno je da pokrije dno, pa staviti u zamrzivac da se malo stegne.
- Pomesati malo otopljenog putera sa mlevenim bademima i praviti kuglice koje su kao kliker i ubacivati u modlice na masu koja se stegla.
- Preko badema preliti ostatak mase od rogaca i staviti u frizider da se dobro stegne i ohladi.
- Praline cuvati u frizideru.