Vekna punjena ribom – Marija Mirković
Vekna punjena ribom – riba na malo drugaciji način
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Vekna punjena ribom – Marija Mirković
Riba na malo drugaciji način
Testo:
- 500 gr brašna
- 200 ml vode
- 20 gr kvasca
- malo soli
- malo šećera
Fil:
- 200 gr pirinča
- 500 gr somovine
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- začin
- biber
- tucana paprika.
Premazivanje:
- 1 jaje
- Od navedenih sastojaka napraviti testo, pa ostaviti da naraste. Testo razvući u pravougaonik.
- Skuvati pirinač I sitno sečenu šargarepu. Somovinu iseći na kockice I ispržiti sa seckanim lukom. Oba fila sjediniti, umešati začin, biber I tucanu paprika, pa još kratno propržiti.
- Na početak testa rasporediti fil po dužini, uviti u rolat, premazati jajetom I peći oko 30 min. na 200 stepeni.