Zapečeni pirinač – Suzana Mitić
Zapečeni pirinač – ručak koji se brzo sprema i svi ga obožavaju.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Zapečeni pirinač – Suzana Mitić
- pilece meso po zelji (ja sam koristila batak i karabatak)
- 1 glavica crnog luka
- 2 vece sargarepe
- celer
- 100 gr pirinča
- malo persuna
- malo ulja
- so
- biber
- Na malo ulja izdinstati sitno secen crni luk.Dodati pilece meso.
- Iseckati sargarepu i celer na zeljene komade i sve zajedno dinstati.
- Dodati pirinac,posoliti i staviti biber.Dinstati desetak minuta.
- Celu smesu isipati u vatrostalnu ciniju.Sipati 2 dl vode i staviti da se zapece u rerni 30 minuta na 200 C.