Biljanine oblande - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online
Biljanine oblande - Jelica Podraščanin - Recepti i Kuvar online

Biljanine oblande.

Biljanine oblande, sasstojci:

  • 1 velike oblande,

a za fil:

  • jedna i po šolja za belu kafu mleka,
  • 3 šolje za belu kafu šećera,
  • 2 kašike kakaoa ili 50 gr čokolade za kuvanje,
  • 1 margarin,
  • 150 gr mlevenih oraha i
  • 400 gr mlevenog keksa.

Biljanine oblande, priprema:

  • U veću šerpu nasuti šećer, kakao i promešati pa dodati mleko i ponovo izmešati i staviti  na ringlu da se otopi uz stalno mešanje. Nije potrebno da provri već samo da se otopi šećer.
  • Kada se šećer otopio, dodati margarin isečen na sitnije komade i mešati da se margarin otopi.
  • Kada se margarin otopi, dodati mlevene orahe i mleveni keks i izmešati da se dobije ujednačena masa.
  • Dobijenim filom se odmah mogu mazati oblande. Na jednu obladnu stavljati 3 sipaće kašike fila i fil rasporediti po oblandi sa većim kockama i staviti sledeću koru i fil i tako uraditi i sa još dve oblande. Na zadnju oblandu se ne stavlja fil.
  • Preko zadnje oblande staviti tepsiju, da bi se oblande zalepile i ostaviti je do sutra.
  • Sutradan oblandu možete seći i ređati na tacnu.

Oblanda se priprema oko 30 minuta i dovoljna je za više osoba

Jelica Podraščanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!