Home Doručak

Harmonika gibanica

Podeli  

KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE – harmonika gibanica – Milica Živković.

Harmonika gibanica, sastojci:

  • 400 gr kora za gibanicu,
  • 300 gr sira (feta, sitan sir)

Potrebno je za preliv:

  • 2 jajeta,
  • 4 kašike pavlake ili gustog jogurta,
  • 1 dl ulja,
  • 2 dl mleka,
  • 2 dl kisele vode,
  • 1 kašičica praška za pecivo i
  • 1 kašičica soli, ako sir nije slan.

Harmonika gibanica, priprema:

  • Raširiti koru i posuti sa malo sira po celoj kori, složiti kao harmoniku i staviti u pleh.
  • Uraditi isto sa svim ostali korama.
  • Količina zavisi od veličine pleha.
  • Umutiti jaja sa pavlakom, dodati ulje, so, mleko, kiselu vodu i prašak za pecivo.
  • Preliti kore i ostaviti da upija dok se rerna ne zagreje do 200 stepeni.
  • Peći 20 minuta i ostaviti još 10 minuta u rerni.
  • Izvaditi iz rerne, pokriti krpom, malo prohladiti i seći na parčad i služiti se uz jogurt, kisele mleko.

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš spremiti ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe!

Harmonika gibanica
KONKURS NAJBOLJA GIBANICA SRBIJE - harmonika gibanica - Milica Živković.
Pošalji  

Nema komentara

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Exit mobile version