Čudo od čokolade – još jedna predivna čokoladna poslastica… Čokoladna torta za izuzetne prilike.

Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Torte, kliknite na link: TORTE RECEPTI.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Čudo od čokolade – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online
Još jedna predivna čokoladna poslastica…
Za patišpanj potrebno:
- 4 komada jaja
- 100 gr šećera
- 200 gr margarina
- 100 gr čokolade za kuvanje
- 4 kašičice brašna
- 1 kesica prašak za pecivo
Za fil potrebno:
- 500 ml slatke pavlake
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 1 kašičica šećera
Postupak pripreme podloge:
- Žumanca i šećer umutiti, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju sneg od belanaca.
- Peći oko 20 min. na 180C.
Postupak pripreme ganache krema:
- Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na laganoj vatri mešajući dok ne provri. Pečeni patišpanj izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topao preliti ga toplim filom.
- Fil je redak ali će se stegnuti u frižideru nakon nekoliko sati.
- Kolač ohladiti prvo na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider da se dobro ohladi.
- Služiti uz slatku pavlaku.
Dekoracija: crvene i bele ribizle; listići mohito nane.