Domaći uvrnuti hleb.
Domaći uvrnuti hleb, sastojci:
- 1 kg brašna TIP 500
- 2 supene kašike suvog kvasca
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika soli
- 1 kašičica šećera
- 500 ml mlake vode
Domaći uvrnuti hleb, priprema:
- U veću miks posudu staviti polovinu brašna, dodati izmrvljen kvasac, zatim, prašak za pecivo, so, šećer.
- Sa mlakom vodom zamesiti fino testo uz dodatak preostalog brašna.
- Testo ostaviti 60 minuta da nadođe.
- Posle 60 minuta testo premeseti na radnoj površini posutoj s brašnom.
- Dobijeno testo podeliti na loptice težine 250 g.
- Loptice posuti braašnom i ostaviti da nadođu.
- Nadošle loptice razvaljati rukama u dugačak valjak dužine 30 cm i valjak uviti sa obe strane.
- Ostaviti 10 minuta da nadođe.
- Rernu uključiti na 275 stepeni i staviti u rernu praznu tepsiju da se dobro ugreje.
- Kada se tepsija dobro ugrejala, izvaditi je iz rerne, posuti sa brašnom i staviti uvijeni hleb na vrelu tepsiju.
- Peći 20 minuta odmah.
- Prijatno!
Savet: ko ima rernu sa ventilatorom odmah uključiti ventilator u rerni i sve senzore za pečenje.
Dijana Popović
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!