Home Doručak

Komšijski hleb

Komšijski hleb

Komšijski hleb, sastojci:

  • 4 dl mlake vode
  • 4 kašike majoneza
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kesica suvoga kvasca i
  • brašna po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo.

 Za posipanje:

  • čia semenke.

Komšijski hleb, priprema:

  • Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira.
  • Kada je zapenio dodajte postepeno brašno, majonez i so.
  • Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena.
  • Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite.
  • Testo podelite na dva dela i hleb stavite u male okrugle tepsije tepsiju obloženu papirom za pečenje.
  • Hleb pospite čia semenkama.
  • Ostavite još desetak minuta hleb da odmara.
  • Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče.
  • Kada je hleb pečen izvadite ga, ostavite da se ohladi.
  • Ja nisam pravila jedan hleb već dva manja, jedan za komšije, jedan za nas.

Nema komentara

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Exit mobile version