Komšijski hleb, sastojci:
- 4 dl mlake vode
- 4 kašike majoneza
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica suvoga kvasca i
- brašna po potrebi da se dobije srednje tvrdo testo.
Za posipanje:
- čia semenke.
Komšijski hleb, priprema:
- Kvasac pomešajte sa šećerom i mlakom vodom, pa ostavite 10-ak minuta da se aktivira.
- Kada je zapenio dodajte postepeno brašno, majonez i so.
- Ostavite ga na toplom mestu da narasta oko sat vremena.
- Nakon toga ga izvadite na površnu koju ste posuli brašnom, pa ga dobro rukama premesite.
- Testo podelite na dva dela i hleb stavite u male okrugle tepsije tepsiju obloženu papirom za pečenje.
- Hleb pospite čia semenkama.
- Ostavite još desetak minuta hleb da odmara.
- Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite hleb da se peče.
- Kada je hleb pečen izvadite ga, ostavite da se ohladi.
- Ja nisam pravila jedan hleb već dva manja, jedan za komšije, jedan za nas.