Home Doručak

Hleb bundevica

Hleb bundevica

Hleb bundevica.

Hleb bundevica, sastojci:

  • 800 g brašna,
  • 42 g kvasca,
  • 2 kašičice šećera,
  • soli po ukusu,
  • 400 g pirea od bundeve i
  • 300 ml vode.

Hleb bundevica, priprema:

  • U činiju sipajte brašno, šećer i so pa dodajte kvasac (koji ste razmutili u malo mlake vode sa dodatkom šećera i brašna).
  • Dobro izmešajte a onda dodajte pire od bundeve pomešan sa mlakom vodom pa zamesite testo.
  • Testo prekrijte i ostavite  da se udvostruči, premesite pa opet ostavite da naraste.
  • Podelite testo na dva dela.
  • Ja sam napravila dva hleba bundevice.
  • Od prvog dela testa sam formirala loptu, i uvezala kanapom, tako sam uradila i sa drugim delom testa.
  • Stavila sam  bundeve u dve okrugle tepsije obložene papirom za pečenje i ostavila 30 minuta da narastu a onda stavila u rernu na 220 stepeni na nekih 45-ak minuta da se peku, to jest dok lepo ne porumene.
  • Prohladite malo bunde i pažljivo skinite kanap.

Nema komentara

Oceni recept i napiši komentar

Ocena recepta




Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Exit mobile version