Kiflice sa sirom – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Kiflice sa sirom – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Odličan recept za kiflice sa sirom, ali testo možete koristiti i da punite viršlama, džemom ili čime god voliteJa uvek pravim pola/pola. Pola slatkih, pola slanih. Količina je dovoljna za 4 osobe. Napomena, vrlo se lako pravi, samo se testo dosta odmara 🙂

Kiflice sa sirom – Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online
Kiflice sa sirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

Kiflice sa sirom – Ana Vuletić – Recepti i Kuvar online

10462740 10152170280376034 4402967545701956750 n e1404131942199

Odličan recept za kiflice sa sirom, ali testo možete koristiti i da punite viršlama, džemom ili čime god volite. Ja uvek pravim pola/pola. Pola slatkih, pola slanih. Količina je dovoljna za 4 osobe. Napomena, vrlo se lako pravi, samo se testo dosta odmara 🙂

  • 300 ml mleka
  • 1 kašika brašna
  • 40 gr svežeg kvasca (ili kesica ipo suvog, tj. 15gr)
  • 2 komada belanca
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika soli
  • 150 ml jogurta (ili 1 čaša)
  • 850 grama brašna

Fil:

  • 60 gr kajmaka
  • 60 gr sira
  • 60 gr sirnog namaza
  • 30 gr putera

Premaz:

  • 2 komada žumanca
  • 1 kašika ulja
  • susam
  • margarin
  1. U toplo mleko dodati: šećer, 1 kašiku brašna i kvasac i ostaviti da nadođe.
  2. U dubokom sudu umutiti belanca, ulje (3kaš.), so i jogurt, a potom dodati brašno i mleko.
  3. Premesiti bar 30 puta i ostaviti da nadođe oko pola sata. Ja obično premesim oko 100 puta da bude što rastresitije testo.
  4. Posuti brašnom i premesiti testo, potom ga rasklagijati na krug. U ovom postupku možete podeliti testo na manje loptice i onda rasklagijati. Krugove iseći na trouglove. Po mom iskustvu bolje je da trouglovi budu veći jer onda fil neće curiti iz njih i lepše će narasti.
  5. Na širi deo trougla naneti fil i uviti ih od šireg ka tanjem delu.
  6. Poređati u pleh i premazati smesom za premaz (2 žumanca, ulje i 1 kaš. mleka) i na vrh svake staviti kockicu margarina.
  7. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 18 minuta ili dok ne dobiju lepu narandžastu boju.
  8. Kiflice mogu da se jedu i hladne i dalje će biti mekane.
    10462740 10152170280376034 4402967545701956750 n e1404131942199
Ana Vuletić

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!