Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce – Marijana Jordanov - Recepti i Kuvar online
Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce – Marijana Jordanov - Recepti i Kuvar online

Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce.

Najbolji recept nedelje - Recepti & Kuvar online
Najbolji recept nedelje – Recepti & Kuvar online
Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce – Marijana Jordanov - Recepti i Kuvar online
Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce – Marijana Jordanov – Recepti i Kuvar online

Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce – Marijana Jordanov – Recepti i Kuvar online

cokoladna torta Marijana Jordanov png

Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce.

Torta

  • 2 šolje brašna tipa 400
  • 0,75 šolje kvalitetnog kakao praha bez šećera
  • 2 šolje šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1,5 kašičica sode bikarbone
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica nescafe
  • 0,5 šolje ulja
  • 2 komada jaja
  • 1 šolja mleka
  • 2 kašičica vanila ekstrakta
  • 1 šolja kipuće vode

Glazura:

  • 340 gr čokolade sa 70% kakaoa
  • 220 gr neslanog putera
  • 0,25 šolje neslađenog kakao praha
  • 0,5 šolje šećera u prahu
  • 1 kašičica soli
  • 0,25 šolje umućene slatke pavlake

Torta:

  1. Zagrejte rernu na 180 C stepeni. Podmažite 2 kalupa veličine 22 cm sa puterom i pospite ih sa malo brašna. Stavite brašno, šećer, kako prah, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i nescafe prah u veliku posudu i dobro promešajte. Dodajte mleko, ulje, prethodno umućena jaja, vanila ekstrakt u suve sastojke i umutite mikserom na srednjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Smanjite brzinu na minimalnu i pažljivo dodajte kipuću vodu. Zatim povećajte brzinu miksera na najveću i mutite oko minute da biste ubacili vazduh u smesu. Podelite smesu u kalupe i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30-35 minuta odnosno dok čačkalica kojom ste proboli sredinu torte ne izađe suva. Kada izvadite torte iz rerne, ostavite 10 minuta da se ohlade, izvadite ih iz kalupa i dozvolite da se ohlade do sobne temperature. Namažite vrh jedne torte glazurom i stavite drugu koru preko, a zatim ostatak glazure premažite preko cele torte.

Glazura:

  1. Istopite čokoladu i puter na pari. U zasebnoj posudi pomešajte kakao prah, so i šećer u prahu. Polako dodajte istopljenu čokoladu sa puterom i prethodno umučenu slatku pavlaku u suve sastojke i mutite največom brzinom oko 2 minuta. Glazuru možete napraviti i do 2 dana unapred, čuvajući je u zatvorenoj posudi u frižideru. Kada vam zatreba, na sobnoj temperaturi je mutite oko 2 minuta.
    cokoladna torta Marijana Jordanov png

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!