Punjeni ćevapi od krompira - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Punjeni ćevapi od krompira - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online

Punjeni ćevapi od krompira – krompir na drugačiji način.

Punjeni ćevapi od krompira - Ljiljana Stanković - Recepti i Kuvar online
Punjeni ćevapi od krompira – Ljiljana Stanković – Recepti i Kuvar online

Punjeni ćevapi od krompira – Ljiljana Stanković

punjeni cevapi od krompira Ljiljana Stankovic recepti i kuvar online

Punjeni ćevapi od krompira – krompir na drugačiji način.

  • 500 g. krompira
  • 3 komada jaja
  • 0,5 kesica praška za pecivo
  • 250 g. mlevenog mesa
  • 0,5 komad praziluka
  • 100 g. kačkavalja
  • brašna (po potrebi)
  • 200 g. prezli
  • so
  • ulje
  • majonez (malo, za ukrašavanje)
  • mešavina začina
  1. Krompir obariti u slanoj vodi. Ocediti ga i ispasirati.
  2. U pasirani krompir dodati jedno jaje i prašak za pecivo a potom dodavati brašno dok se ne dobije tvrđe testo.
  3. Na malo ulja propžiti meso, dodati praziluk te i njega propržiti.
  4. Prohladiti, dodati rendan kačkavalj i začine i sve dobro promešati.
  5. Od testa od krompira napraviti veću pljeskavicu i na svaku stavljati po kašiku fila. Prekriti fil testom i formirati rolnicu.
  6. Punjene rolnice uvaljati u brašno, preostala dva umućena jaja i na kraju u prezle.
  7. Pržiti ih na vrelom ulju dok ne porumene. Ohlađene rolnice ukrasiti majonezom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od mesa, kliknite na link: JELA OD MESA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Krompir, kliknite na link: JELA OD KROMPIRA.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!