Recept za domaći hleb pečen u zemljanoj glinenoj posudi iz Zlakuše.
Specifičnost ove posude se ogleda u tome što se zemljano posudje izrađuje od dva prirodna materijala: zemlje -gline i kamena koji se mešaju. Tako da hrana pripremljena u ovakvim posudama je najukusnija i najzdravija.
Recept za domaći hleb, sastojci:
- 1 kg brašna
- 50 gr svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 5 kašika ulja
- 500 ml mlake vode

Recept za domaći hleb, priprema:
- U veću miks posudu staviti polovinu brašna, dodati izmrvljen kvasac, ulje, so.
- Sa mlakom vodom zamesiti testo, pa postepeno dodati preostalo brašno.
- Umesiti fino, glatko testo i ostaviti ga da nadođe 30 minuta.
- Nadošlo testo premesiti uz dodatak vrlo malo brašna, staviti na pek papir, posuti sa brašnom, pa zajedno sa pek papirom staviti u zemljanu posudu.
- Hleb ostaviti da nadođe 60 minuta.
- Nadošli hleb peći u rerni 60 minuta na 180 stepeni.
- Prijatno
Dijana Popović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!