Starinske oblatne - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Starinske oblatne - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Starinske oblatne – oblatne ili oblande pitanje je sad? Otkad znam za sebe, bile su oblatne, šta je pravilno, ne znam, ali za mene su OBLATNE! Meni se više dopada taj naziv. Mada, na pakovanju piše OBLANDE!

Starinske oblatne, sastojci:

  • 1 l mleka,
  • 500 g kristal šećera,
  • 1 vanilin šećer,
  • 200 g margarina,
  • 100 g suvog grožđa,
  • 100 g mlevenih oraha i
  • pakovanje oblatni.

Starinske oblatne, priprema:

  • Šećer, vanilin šećer i mleko kuvajte (karamelizujte) oko sat i po do dva, potrebno je da se dobije gustina kao tečni jogurt i svetlo braon boja. Tako da imate na umu da ćete morati korigovati temperaturu ringle tokom celog kuvanja i naravno, morate povremeno promešati.
  • U skuvan fil odmah dodajte margarin, orahe i suvo grožđe. Fil malo prohladite i možete početi sa filovanjem. Oblatna, fil i tako redom dok se sve ne potroši.
  • Na gotove oblatne stavite foliju pa pritisnite težim predmetom. Ostavite da se stegnu i prilepe.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!