Uštipci sa šargarepom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Uštipci sa šargarepom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Uštipci sa šargarepom – napisala sam tacno mere i namirnice koje sam ja koristila, a vi mozete namirnice zameniti sa onim koje vi imate i koje vama odgovaraju.

Uštipci sa šargarepom - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Uštipci sa šargarepom – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca - Recepti i Kuvar online
Najbolji recept meseca – Recepti & Kuvar online

Uštipci sa šargarepom – Jadranka Blažić

ustipci sa sargarepom Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Napisala sam tacno mere i namirnice koje sam ja koristila, a vi mozete namirnice zameniti sa onim koje vi imate i koje vama odgovaraju.

  • 110 gr beba sargarepe
  • 170 ml mleko od badema
  • 2 komada jaja (veca)
  • 50 ml ulja
  • 200 gr mekog brasna
  • 50 gr durum brasno ostro
  • 10 gr kurkume (puna kasicica)
  • so
  • biber
  • 1 kasicica lisca od zeleni (seckanog suvog)
  • 10 gr prašak za pecivo
  1. Od sargarepe sam odvojila 30gr (4 sargarepice), i njih sam izrendala na krupno rende. U blender sam ubacila sve sastojke, osim ovih 30 gr rendane sargarepe, kasicice seckanog persuna i 50gr ostrog durum brasna. Kada se sargarepa samlela skroz, tada je i sve bilo fino umuceno. Izruciti u ciniju i dodati rendanu sargarepu i seckano zelen lisce. Fino promesati da se sve sjedini i ostaviti u frizideru 15-20minuta, kako bi brasno upilo potrebnu kolicinu tecnosti. Sve zavisi od brasna koje cete koristiti, koju gustinu cete dobiti. Moze da se desi da je smesa dovoljno gusta dok odstoji u frizideru. Ako ne bude dovoljno gusta, onda dodati durum ostro brasno, ono bas dobro upija tecnost jer dosta podseca na griz. Ja sam morala da dodam 50gr (dve kasike) durum ostrog brasna.
  2. Da odmah napomenem ovu smesu ovako napravljenu mozete da pecete u ulju ili ovako kao ja u aparat za pops kejk, a mozete i na elektricnom grilu ili u tost aparatu za sendvice. Smesa je univerzalna, a to mi je i bila namera.
  3. Aparat sam ugrejala a smesu sam usula u kesu (fisek) za ukrasavanje torti, jer je tako najlakse i najbrze punjenje polulopti u aparatu. Od ove smese sam dobila tacno tri ture pecenja ili 36 ustipaka ukupno. To je sasvim dovoljno za 3-4 dorucka. Jedan ustipak ima 15gr. Kada zatvorim aparat ostavim da se pece 2 minuta i ne otvaram. Sve zavisi od momenta kada ce se ukljuciti ili iskljuciti aparat ali u proseku je dovoljno za jednu turu od 12 komada 2-3 minuta pecenja. Po boji i korici znate da li je peceno.
Eto, imate sada jos jednu vrstu ustipaka koji ce vam se mnogo dopasti jer verujem da svaka kuca ima bar jedan aparat od svih koje sam nabrojala. Zaboravite na przenje i hranite se zdravo.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!