Slani pristići - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Slani pristići - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online

Kada mi kažu: ne štedi na slanom prelivu, onda to izgleda kao da su se prstići upleli u mrežu. Spolja hrskavi, fino rumeni, unutra meki, a beli slani preliv im baš daje taj ukus, zbog koga su često spremani u mojoj kuhinji. Slani prstići.

Slani prstići, sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 50 ml ulja
  • 1 žumance
  • 1 belance za premaz nepečenih prstića

Za slani preliv:

  • 2 kašike brašna
  • 1 kašika soli
  • 50 ml vode
Slani pristići - Dijana Popović - Recepti i Kuvar online
Slani pristići – Dijana Popović – Recepti i Kuvar online

Slani prstići, priprema:

  • Pripremiti beli slani preliv.
  • Brašno so pomešati sa vodom.
  • Polovinu brašna sipati u veću posudu.
  • Napraviti udubljenje pa staviti so, šećer, suvi kvasac, žumance i sa mlakim mlekom zamesiti testo uz dodatak preostalog testa.
  • Testo ostaviti da nadođe.
  • Nadošlo testo podeliti na 12 malih loptica iste veličine.
  • Loptice valjati da se dobije duži valjak pa spojiti po četiri valjka.
  • Dugački valjak iseći na tri dela.
  • Premazati sa belancetom i peći 10minuta na 200 stepeni.
  • Izvaditi prstiće iz rerne i po njima staviti beli slani preliv, manje ili više po prstićima.
  • Vratiti u rernu na 200 stepeni jos 10 minuta.
  • Prijatno!

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!