Svetosavske perece - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online
Svetosavske perece - Verica Poznanović - Recepti i Kuvar online

Svetosavske perece.

Svetosavske perece, sastojci:

  • 800 g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kasičica soli,
  • 2 dl mleka,
  • 3 dl mlake vode i
  • 1 dl ulja.

Premazivanje:

  • 2 žumanca.

Preliv:

  • 3 kašike brašna,
  • 1 kašičica soli i
  • • 2 kašike vode.

Svetosavske perece, priprema:

  • Pomešati brašno sa uljem i solju, pa dodati suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo.
  • Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta.

Pripremiti slani preliv:

  • Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica.

 

  • Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece.
  • Ostaviti da odstoje oko desetak minuta a rernu zagrejte na 200 stepeni.
  • Svaku perecu premažite sa žumancetom.
  • Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!