BRZI RUČAK: Pastrmka sa bademom (posno)

Jedan interesantan predlog za brzi ručak: pastrmka sa bademom. Ovaj recept je veoma prisutan u francuskoj kuhinji, ali, sa malim modifikacijama, vrlo je popularan u mnogim drugim kuhinjama, naravno, gde je na tržištu moguće kupiti svežu pastrmku. Sos sa bademima se priprema sa limunovim sokom, ili belim vinom, opciono.

Brzo, ukusno, interesantno – isprobajte što pre!

POGLEDAJTE SVE PREDLOGE ZA BRZI RUČAK >>>

Pastrmka sa bademom – Recepti i Kuvar online

recepti i kuvar pastrmka sa bademom

Pastrmka sa bademom – recept za pastrmku sa bademom je veoma prisutan u francuskoj kuhinji, ali, sa malim modifikacijama, vrlo je popularan u mnogim drugim kuhinjama.

  • 4 komada pastrmka (fileti)
  • 1 kašičica morska so
  • biber (sveže mleveni)
  • maslinovo ulje
  • limunova kora (rendana)
  • 2 komada limunov sok (od 2 limuna)
  • 50 gr badem
  • 1 veza peršun
  1. Filete pastrmke operite i dobro osušite papirnim ubrusom. Posolite morskom solju i pospite sveže mlevenim biberom.
  2. Peršun operite i iseckajte na sitno. Narendajte koru od 1 limuna. Iscedite sok od 2 limuna. Badem iseckajte.
  3. Zagrejte tiganj i dodajte samo malo maslinovog ulja. Prvo pecite stranu sa kožom (ukoliko je ostavljena), 4 – 5 minuta. Pažljivo okrenite i pecite još nekih 2-3 minuta. Ribu ostavite na zagrejanom tanjiru ili u blago ugrejanoj rerni (da se ne ohladi).
  4. Priprema sosa: u tiganj, preostalom ulju, dodati još malo maslinovog ulja. Dodati seckane bademe. Dinstati oko 1 minut, dok bademi ne dobiju zlatnu boju. Skloniti sa izvora toplote, i odmah dodati iseckani peršun, sveže rendanu limunovu koru i sok od limuna. Dobro promešati da se sastojci sjedine.
  5. Ribu servirati na zagrejane tanjire i posuti sa toplim sosom. Kao prilog poslužiti krompir salatu ili blitvu.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

BRZI RUČAK: Pastrmka sa bademom (posno)

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.