Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Posne grilijaš oblande – Snežana Kitanović

0

Posne grilijaš oblande.

Posne grilijaš oblande - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Posne grilijaš oblande – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

Snežana Kitanović, blog Nenine kuhinjske čarolije >>>

Posne grilijaš oblande - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Posne grilijaš oblande - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Posne grilijaš oblande.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 30 minutes
Ukupno vreme 30 minutes
Broj osoba 4 osobe

Sastojci

  • 1 komad oblanda 1 velika oblanda ili dva lista manje oblande
  • 300 gr. šećera
  • 4 kašike meda
  • 250 gr. margarina
  • 200 gr. posnog keksa mlevenog
  • 200 gr. oraha krupno seckanih

Uputstvo za pripremu

  1. Rastopiti šećer i napraviti karamel. Dodavati redom sastojke. Kada je masa ujednačena, staviti je izmedju dve oblande. Ostaviti da se stegne jedan dan. Sastojke dodavati redom, baš onako kako su navedeni u sastojcima. Kada se šečer karamelizuje, stavlja se med, maslac/margarin, meša se sve vreme, pa kad se on istopi, ubacuju se keks i orasi(šerpa treba da je veća zbog lakšeg mešanja). Masu izliti preko oblande i odmah ravnomerno razmazivati (ne treba čekati previše sa prebacivanjem gornjeg lista oblande, jer onda može da se ne zalepi dobro). Karamel može da curi kako se steže, ali se lepo ponasa kad se prohladi i sve vreme se vraća ravnim debljim nožem unutar oblandi. Tek kad se fil stegne oblandu pritisnuti nekim težim predmetom.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.