Posne grilijaš oblande - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Posne grilijaš oblande - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online

Posne grilijaš oblande.

Posne grilijaš oblande - Snežana Kitanović - Recepti i Kuvar online
Posne grilijaš oblande – Snežana Kitanović – Recepti i Kuvar online

 

Posne grilijaš oblande, sastojci:

  • 1 komad oblanda (1 velika oblanda ili dva lista manje oblande)
  • 300 gr šećera
  • 4 kašike meda
  • 250 gr margarina
  • 200 gr posnog keksa (mlevenog)
  • 200 gr oraha (krupno seckanih)

Posne grilijaš oblande, priprema:

  • Rastopiti šećer i napraviti karamel.
  • Dodavati redom sastojke. Kada je masa ujednačena, staviti je izmedju dve oblande. Ostaviti da se stegne jedan dan.
  • Sastojke dodavati redom, baš onako kako su navedeni u sastojcima.
  • Kada se šečer karamelizuje, stavlja se med, maslac/margarin, meša se sve vreme, pa kad se on istopi, ubacuju se keks i orasi (šerpa treba da je veća zbog lakšeg mešanja).
  • Masu izliti preko oblande i odmah ravnomerno razmazivati (ne treba čekati previše sa prebacivanjem gornjeg lista oblande, jer onda može da se ne zalepi dobro).
  • Karamel može da curi kako se steže, ali se lepo ponasa kad se prohladi i sve vreme se vraća ravnim debljim nožem unutar oblandi.
  • Tek kad se fil stegne oblandu pritisnuti nekim težim predmetom.

Snežana Kitanović

Prvobitno objavljeno: 15.09.2018.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!