Hleb iz kese za pečenje

RECEPT PRIPREMILAVesna Pavlović

Hleb iz kese za pečenje.

Hleb iz kese za pečenje, sastojci:

  • 500 g brašna,
  • 20 g svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 ravna kašičica soli,
  • 1 kašičica alkoholnog sirćeta,
  • 1 kašika ulja,
  • 300 ml vode.

Hleb iz kese za pečenje, priprema:

  • U 100 ml mlake vode dodati izmrvljen kvasac, šećer i izmešati.
  • U dublju posudu usuti brašno, dodati 200 ml mlake vode, so, rastvoren kvasac, alkoholno sirće i zamesiti mekše testo.
  • Na kraju, dodati ulje i umesiti još malo (da se ulje sjedini sa testom).
  • Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
  • Nadošlo testo premesiti, urolati u veknu, zaseći na par mesta, premazati vodom i staviti u kesu za pečenje.
  • Zavezati i ostaviti da odstoji 20 minuta.
  • Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
  • Pečen hleb izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi te ukloniti kesu, pa hleb uviti u kuhunjsku krpu.
  • Hleb seći i poslužiti.

Vreme pripreme: 100 minuta
Broj porcija: 6
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.