Hleb iz kese za pečenje.
Hleb iz kese za pečenje, sastojci:
- 500 g brašna,
- 20 g svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 ravna kašičica soli,
- 1 kašičica alkoholnog sirćeta,
- 1 kašika ulja,
- 300 ml vode.
Hleb iz kese za pečenje, priprema:
- U 100 ml mlake vode dodati izmrvljen kvasac, šećer i izmešati.
- U dublju posudu usuti brašno, dodati 200 ml mlake vode, so, rastvoren kvasac, alkoholno sirće i zamesiti mekše testo.
- Na kraju, dodati ulje i umesiti još malo (da se ulje sjedini sa testom).
- Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji pola sata.
- Nadošlo testo premesiti, urolati u veknu, zaseći na par mesta, premazati vodom i staviti u kesu za pečenje.
- Zavezati i ostaviti da odstoji 20 minuta.
- Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta.
- Pečen hleb izvaditi iz rerne, ostaviti da se ohladi te ukloniti kesu, pa hleb uviti u kuhunjsku krpu.
- Hleb seći i poslužiti.
Vreme pripreme: 100 minuta
Broj porcija: 6
Stepen težine pripreme: lako se priprema
Posno jelo