Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Recept za čokoladni fil za tortu

10.303

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Zvuči kao bajka, ali ponovnim spremanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta – Čokoladni fil za tortu, koji će vas oduševiti!

Čokoladni fil za tortu - Recepti i Kuvar online
Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Čokoladna torta nije gotova dok ne napravite čokoladni fil za tortu i ukrasite tortu, a pravi i kvalitetan fil, daće torti poseban ukus. Pripremite najukusniju čokoladnu tortu koristeći naš recept za tortu.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Verujemo da mnogi tvrde da je baš njihov recept najbolji, najukusniji, da je njihova čokoladna torta najbolja na svetu, ali ako koristite ovaj čokoladni fil, bićete lako ubeđeni da govorimo istinu.

Koristeći kao osnovu tradicionalni recept za tortu, sa par naših dodataka i improvizacija dobili smo jako dobru kombinaciju tradicije i inovacije koja kao rezultat daje čokoladnu tortu fantastičnog ukusa. Dodatak espresso praha u čokoladni fil, a i u samu tortu, kao i dodavanje ekstrakta vanile čini ovaj fil i tortu specifičnim i jedinstvenim po ukusu.

Nekoliko “trikova” za najbolji čokoladni fil za tortu (ukoliko koristite čokoladu, a ne kakao prah): uvek vodite računa da postoji razlika u kvalitetu čokolada, koje nabavljate i koristite za kolače i torte. Jedan od bitnih faktora je i to – kako nam se izabrana čokolada sviđa. Ali, treba voditi računa i o izgledu i sastojcima: čokolada koju ćete koristiti za izradu fila za tortu mora biti sjajna, glatka, ne sme imati nikakvih vidljivih promena na površini. Ukoliko čokolada ima sivkaste ili svetle promene po površini, to je znak da nije čuvana u skladu sa standardima. Previsoka ili preniska temperatura čuvanja, učiniće da čokolada dobije fizičke promene po svojoj površini.

Izabrana čokolada ne sme mirisati na druge prehrambene artikle, pa ni na šećer. Birajte čokolade koje imaju više od 60 % kakaoa u sastavu i sa što manje šećera.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Napomena: u tekstu smo pominjali čokoladu kao jedan od sastojaka a u samom receptu za čokoladni fil smo koristili kakao prah. Generalna napomena za zamenu čokolade kakaom i obrnuto:

  • nezaslađene čokolade kakaom i obrunto je sledeća: 30 gr čokolade u receptu, možete zameniti sa 3 kašike kakao praha (24 gr) i 1 kašičicom putera (5 gr)
  • srednje slatke čokolade kakaom i obrnuto je sledeća: 30 gr čokolade u receptu, možete zameniti sa 3 kašike kakao praha (24 gr) i 1,5 kašičicom putera (7,5 gr) i 1 do 1,5 kašike šećera (20 gr).

Naravno, sve varijacije i izmene ovog generalnog uputstva su moguće. Isprobavajte, menjajte i nađite odnos i ukus koji vama najviše odgovara!

Linkovi za dodatnu pomoć u konvertovanju sastojaka: https://www.myrecipes.com/ingredients/chocolate-recipes/about-chocolatehttps://www.myrecipes.com/how-to/cooking-questions/cocoa-powder-instead-chocolate

Naš recept za čokoladnu tortu >>>

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Zvuči kao bajka, ali ponovnim spremanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta – Čokoladni fil za tortu, koja će vas oduševiti!

Čokoladni fil, sastojci:

  • 350 g putera
  • 125 g kakao prah (kvalitetan, nezaslađen)
  • 550 g šećer u prahu
  • 125 ml mleka
  • 2 kašičice ekstrakt vanile
  • 0,5 kašičice esspreso prah

Čokoladni fil, priprema:

 

  1. Dodajte kakao i buter u posudu za mešanje. Umesite rušnim mikserom dok se smesa ne ujednači.
  2. Dodajte šećer i mleko u miks na sledeći način: dodajte oko 100g šećera i 1 supenu kašiku mleka, pa mutite mikserom oko minut, velikom brzinom. Ponavljajte isti proces dok ne dodate svo mleko i šećer u smesu.
  3. Dodajte espresso i ekstrakt vanile i dobro umutite.
  4. Ukoliko smesa deluje previše suvo, dodajte još malo mleka u koracima od 1 supene kašike pa umutite. Ukoliko smesa deluje previše razvodnjeno i ne zadržava oblik dodajte još malo šećera u prahu, isto kašiku po kašiku, dok ne dobijete željenu gustinu.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

80%
Awesome
  • Design

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More