Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Recept za čokoladni fil za tortu

7.619

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Zvuči kao bajka, ali ponovnim spemanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta – Čokoladni fil za tortu, koji će vas oduševiti!

Čokoladni fil za tortu - Recepti i Kuvar online
Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Čokoladna torta nije gotova dok ne napravite čokoladni fil za tortu i ukrasite tortu, a pravi i kvalitetan fil, daće torti poseban ukus. Pripremite najukusniju čokoladnu tortu koristeći naš recept za tortu.

Verujemo da mnogi tvrde da je baš njihov recept najbolji, najukusniji, da je njihova čokoladna torta najbolja na svetu, ali ako koristite ovaj čokoladni fil, bićete lako ubeđeni da govorimo istinu.

Koristeći kao osnovu tradicionalni recept za tortu, sa par naših dodataka i improvizacija dobili smo jako dobru kombinaciju tradicije i inovacije koja kao rezultat daje čokoladnu tortu fantastičnog ukusa. Dodatak espresso praha u čokoladni fil, a i u samu tortu, kao i dodavanje ekstrakta vanile čini ovaj fil i tortu specifičnim i jedinstvenim po ukusu.

Nekoliko “trikova” za najbolji čokoladni fil za tortu (ukoliko koristite čokoladu, a ne kakao prah): uvek vodite računa da postoji razlika u kvalitetu čokolada, koje nabavljate i koristite za kolače i torte. Jedan od bitnih faktora je i to – kako nam se izabrana čokolada sviđa. Ali, treba voditi računa i o izgledu i sastojcima: čokolada koju ćete koristiti za izradu fila za tortu mora biti sjajna, glatka, ne sme imati nikakvih vidljivih promena na površini. Ukoliko čokolada ima sivkaste ili svetle promene po površini, to je znak da nije čuvana u skladu sa standardima. Previsoka ili preniska temperatura čuvanja, učiniće da čokolada dobije fizičke promene po svojoj površini.

Izabrana čokolada ne sme mirisati na druge prehrambene artikle, pa ni na šećer. Birajte čokolade koje imaju više od 60 % kakaoa u sastavu i sa što manje šećera.

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Naš recept za čokoladnu tortu >>>

Čokoladni fil za tortu – Recepti i Kuvar online

Zvuči kao bajka, ali ponovnim spemanjem, stalnim isprobavanjem i traženjem savršenog odnosa sastojaka došli smo do dobitne kombinacije i željenog recepta – Čokoladni fil za tortu, koja će vas oduševiti!

Čokoladni fil, sastojci:

  • 350 g puter
  • 125 g kakao prah (kvalitetan, nezaslađen)
  • 550 g šećer u prahu
  • 125 ml mleko
  • 2 kašičice ekstrakt vanile
  • 0,5 kašičice esspreso prah

Čokoladni fil, priprema:

 

  1. Dodajte kakao i buter u posudu za mešanje. Umesite rušnim mikserom dok se smesa ne ujednači.
  2. Dodajte šećer i mleko u miks na sledeći način: dodajte oko 100g šećera i 1 supenu kašiku mleka, pa mutite mikserom oko minut, velikom brzinom. Ponavljajte isti proces dok ne dodate svo mleko i šećer u smesu.
  3. Dodajte espresso i ekstrakt vanile i dobro umutite.
  4. Ukoliko smesa deluje previše suvo, dodajte još malo mleka u koracima od 1 supene kašike pa umutite. Ukoliko smesa deluje previše razvodnjeno i ne zadržava oblik dodajte još malo šećera u prahu, isto kašiku po kašiku, dok ne dobijete željenu gustinu.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More