Dezert sa jagodama – Zorica Stajić

Dezert sa jagodama.

Dezert sa jagodama - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Dezert sa jagodama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Dezert sa jagodama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Dezert sa jagodama.

  • 300 gr jagoda
  • 5 kašičica želatina
  • 9 kašike šećera
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 4 dl mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 2 kesice vanile
  1. Jagode stavite u blender i izblendirajte ih. Rastvorite želatin u 5 kašike hladne vode, razmutite i ostavite da nabubri.
  2. U posudu stavite 6 kašike šećera i ispasirane jagode i pustite da izbije ključ. U vruće jagode dodajte 2/3 pripremljenog želatina, izmutite mikserom pa ostavite da se smesa malo prohladi. Zatim dodajte pola čaše kisele pavlake i ponovo umutite mikserom najmanjom brzinom. Ostavite da se hladi.
  3. Za to vreme stavite mleko u posudu, dodajte 3 kašike šećera, vanilu i puding i kuvajte dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte ostatak želatina, umutite mikserom a zatim dodajte i ostatak kisele pavlake, smanjite mikser na najmanju brzinu i mutite još minut.
  4. Manju ovalnu činiju pokvasite hladnom vodom pa sipajte 3/4 smese od jagoda, preko nje puding od vanile a preko njega ostatak smese od jagoda.
  5. Ostavite u frižider nekoliko sati da se stegne a nakon toga poslasticu pažljivo prevrnite na okruglu tacnu za služenje.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Dezert sa jagodama – Zorica Stajić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.