Dezert sa jagodama – Zorica Stajić

13

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Dezert sa jagodama.

Dezert sa jagodama - Zorica Stajić - Recepti i Kuvar online
Dezert sa jagodama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Dezert sa jagodama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online

Dezert sa jagodama.

  • 300 gr jagoda
  • 5 kašičica želatina
  • 9 kašike šećera
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 4 dl mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 2 kesice vanile
  1. Jagode stavite u blender i izblendirajte ih. Rastvorite želatin u 5 kašike hladne vode, razmutite i ostavite da nabubri.
  2. U posudu stavite 6 kašike šećera i ispasirane jagode i pustite da izbije ključ. U vruće jagode dodajte 2/3 pripremljenog želatina, izmutite mikserom pa ostavite da se smesa malo prohladi. Zatim dodajte pola čaše kisele pavlake i ponovo umutite mikserom najmanjom brzinom. Ostavite da se hladi.
  3. Za to vreme stavite mleko u posudu, dodajte 3 kašike šećera, vanilu i puding i kuvajte dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte ostatak želatina, umutite mikserom a zatim dodajte i ostatak kisele pavlake, smanjite mikser na najmanju brzinu i mutite još minut.
  4. Manju ovalnu činiju pokvasite hladnom vodom pa sipajte 3/4 smese od jagoda, preko nje puding od vanile a preko njega ostatak smese od jagoda.
  5. Ostavite u frižider nekoliko sati da se stegne a nakon toga poslasticu pažljivo prevrnite na okruglu tacnu za služenje.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More

Privacy & Cookies Policy