Dezert sa jagodama.
Dezert sa jagodama – Zorica Stajić – Recepti i Kuvar online
Dezert sa jagodama.
- 300 gr jagoda
- 5 kašičica želatina
- 9 kašike šećera
- 1 čaša kisele pavlake
- 4 dl mleka
- 1 kesica pudinga od vanile
- 2 kesice vanile
- Jagode stavite u blender i izblendirajte ih. Rastvorite želatin u 5 kašike hladne vode, razmutite i ostavite da nabubri.
- U posudu stavite 6 kašike šećera i ispasirane jagode i pustite da izbije ključ. U vruće jagode dodajte 2/3 pripremljenog želatina, izmutite mikserom pa ostavite da se smesa malo prohladi. Zatim dodajte pola čaše kisele pavlake i ponovo umutite mikserom najmanjom brzinom. Ostavite da se hladi.
- Za to vreme stavite mleko u posudu, dodajte 3 kašike šećera, vanilu i puding i kuvajte dok se ne zgusne. U vruć puding dodajte ostatak želatina, umutite mikserom a zatim dodajte i ostatak kisele pavlake, smanjite mikser na najmanju brzinu i mutite još minut.
- Manju ovalnu činiju pokvasite hladnom vodom pa sipajte 3/4 smese od jagoda, preko nje puding od vanile a preko njega ostatak smese od jagoda.
- Ostavite u frižider nekoliko sati da se stegne a nakon toga poslasticu pažljivo prevrnite na okruglu tacnu za služenje.
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!