Duboko zamrzavanje i odmrzavanje – Recepti i Kuvar online – Saveti

Saveti za duboko zamrzavanje i odmrzavanje

92

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Duboko zamrzavanje je odavno prepoznato kao jedan od najkvalitetnijih načina čuvanja namirnica. Mnoge domaćice koriste ovaj metod i u svojim zamrzivačima uvek prave zalihe mesa ili povrća, kome se, na ovaj način čuvaju svi hranljivi sastojci. Ovaj način čuvanja hrane je i ekonomičan, jer omogućava kupovanje namirnica u periodima sa povoljnom cenom, a korišćenje i pripremanje recepata, u periodima, kada je cena namirnica ili sastojaka nepovoljna.

Duboko zamrzavanje mesa - Recepti i kuvar online
Duboko zamrzavanje mesa – Recepti i kuvar online

Ako govorimo o korišćenju duboko smrznutih namirnica, nije potrebno uvek sve odmrzavati, pre korišćenja. U kipuću vodu možete spustiti mnoge vrste zamrznutog povrća, kao na primer: grašak, mešano i mahunasto povrće.

Za neke vrste namirnica, ipak, potrebno je sačekati da se odmrznu.

Evo nekih prosečnih vrednosti za vreme zamrzavanja i odmrzavanja:

  1. meko voće – vreme zamrzavanja oko 7 sati, vreme odmrzavanja oko 3 sata
  2. tvrdo voće – vreme zamrzavanja oko 8 sati, vreme odmrzavanja oko 4 sata
  3. meso – vreme zamrzavanja oko 7 sati, vreme odmrzavanja oko 4 sata
  4. sir – vreme zamrzavanja oko 12 sati, vreme odmrzavanja oko 4 sata
  5. gotova jela – vreme zamrzavanja oko 12 sati, vreme odmrzavanja oko 4 sata

Veliki marketi danas su prepuni ponude duboko zamrznutih namirnica, pa proverite vreme odmrzavanja, za svaki konkretni slučaj.

Napomena: vreme zamrzavanja zavisi od konkretnog slučaja, kao i konkretnog uređaja (zamrzivača), koji koristite. Vreme odmrzavanja zavisi od temperature prostorije, u kojoj se namirnice odmrzavaju. Za svaki konkretan slučaj, konsultujte uputstva od uređaja za zamrzavanje, koji koristite. Ne zaboravite, svaka zamrznuta namirnica, ima svoj specifičan rok trajanja zamrzavanja.

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More