Najbolji restorani u Srbiji – 14 restorana iz Beograda u Mišelin vodiču

07. decembra 2021. izašao je Mišelin vodič, koji je obuhvatio 14 restorana iz Beograda. Prema izboru nezavisnih i anonimnih Mišelinovih inspektora, ovo su, trenutno, najbolji restorani u Srbiji!

U najavi ovog vodiča, na Mišelinovom sajtu, navodi se sledeće: „Kompleksna kuhinja ove zemlje – koju je donela njena geografska lokacija između Istoka i Zapada, i bogatstvo razmene kroz istoriju – stvorila je snažnu i raznovrsnu kulinarsku kulturu, u kojoj obiluju turski, mađarski i drugi balkanski uticaji.“

Evo i trenutnog spiska najboljih restorana u Srbiji i Beogradu, redosledom koji je preuzet sa Mišelinovog sajta.

Najbolji restorani u Srbiji – 14 restorana iz Beograda u Mišelin vodiču

JaM

  • Knez Miletina 25, Belgrade, 11000, Serbia
  • 2,000 – 4,000 RSD • Modern Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

JaM-ov mediteranski stil je u suprotnosti sa njegovom lokacijom u stambenoj četvrti Beograda. Unutra je svetao i prozračan sa teraco podovima i vratima koja se otvaraju na terasu sa drvećem. Kuvanje vođeno sastojcima ima italijanski dodir; domaće testenine su hit, a od četvrtka do nedjelje nude se kuvana jadranska riba

Mezestoran Dvorište

  • Svetogorska 46, Belgrade, 11000, Serbia
  • 1,700 – 2,800 RSD • Mediterranean Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Svi izgledaju kao da se zabavljaju u Mezestoran Dvorištu, gde i šareni dekor i kuvanje imaju sunčani mediteranski osećaj. Grčka (bivši dom vlasnika) susreće Italiju u jelima dizajniranim za deljenje porodičnog stila; meso se servira u somunima i ima dosta domaćih testenina.

Homa

Žorža Klemansoa 19, Belgrade, 11158, Serbia
2,500 – 8,990 RSD • Creative

Mišljenje Mišelin vodiča

Možda se nalazi u istorijskoj četvrti Dorćol, ali Homa ima potpuno moderan izgled i osećaj. Danju sedite na zelenoj terasi ili noću u intimno osvetljenom restoranu. Kreativno kuvanje ima suptilne italijanske uticaje; idite na meni za degustaciju iznenađenja. Odlikuju se narandžasta, prirodna i biodinamička vina.

Iva New Balkan Cuisine

Kneginje Ljubice 11, Belgrade, 11000, Serbia
1,450 – 2,100 RSD • Modern Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Ima veliku vrednost biti u ovom restoranu u polupodrumu sa skromnim modernim izgledom. Obimni meni pokriva sve, od doručka do ulične hrane, i još mnogo toga. Tradicionalni balkanski recepti su suptilno rafinirani, ali ostaju zdravi i prihvatjivi. Oni favorizuju korišćenje sastojaka od malih proizvođača.

Enso

Mitropolita Petra 8, Belgrade, 11000, Serbia
2,450 – 6,900 RSD • Creative

Mišljenje Mišelin vodiča

Susedni noćni klub vlasnika dobar je trag da je i ovo živo, moderno mesto. Kreativno kuvanje koristi luksuzne srpske proizvode, a jela koja se menjaju sezonski privlače pažnju i pružaju bezbroj bogatih ukusa. Za vrhunski doživljaj isprobajte set meni od 10 kurseva „Freestile“.

The Square

Studentski Trg 9, Belgrade, 11000, Serbia
3,200 – 7,800 RSD • Modern Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Živa atmosfera prodire iz salona u ovaj moderan moderan restoran u šik hotelu Square Nine. Usluga je strukturirana, ali prijateljska, a kratak meni nudi klasična francuska i italijanska jela sa prefinjenim rubom. Prostor gleda na bujno zasađene zidove i natkrivenu dvorišnu terasu.

Ebisu

Studentski trg 9hh, Belgrade, 11000, Serbia
2,500 – 7,000 RSD • Japanese

Mišljenje Mišelin vodiča

Japanski skroz do kraja, ovaj intiman, nenametljivo elegantan restoran nalazi se na 7. spratu pametnog hotela i nudi sjajan pogled na grad sa svoje velike terase (zimi se seli u prizemlje). Suši, sašimi, tempura i tepanjaki imaju sve karakteristike; patka gjoza i miso supa su obavezni.

Salon 1905

Karađorđeva 48, Belgrade, 11000, Serbia
6,000 – 14,000 RSD • Modern Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Ovaj raskošni restoran – jedan od najvećih u gradu – zauzima salon na prvom spratu u velelepnoj zgradi Geozavoda i ima zasvođene plafone, mermerne stubove i pozlatu. Moderno srpsko kuvanje prikazuje kulturnu zaostavštinu ove zemlje; idite na degustacijski meni sa odgovarajućim srpskim vinima.

Langouste

Kosančićev Venac 29, Belgrade, 11000, Serbia
3,400 – 9,900 RSD • Modern Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Smešten u karakterističnoj kaldrmisanoj ulici Starog grada i uzidan na stranu brda, Langouste je stajao iznad reke Save više od 30 godina. Vrhunski srpski sastojci spojeni su u spoju jela inspirisanih francuskim i italijanskim; očekujte bogate ukuse i obilne porcije.

Comunale Cafè e Cucina

Karađorđeva 2-4, Beton Hala, Belgrade, 11000, Serbia
1,600 – 4,400 RSD • Italian

Mišljenje Mišelin vodiča

Kada sunce zasija, uputite se ka ovom super mestu pored reke u senci Beogradske tvrđave. To je jedno od nekoliko belih bivših carinskih skladišta sa otvorenim terasama – ali ovo je u vlasništvu arhitekte, tako da je unutra elegantno i moderno. Klasične italijanske namirnice uključuju meso kuvano u rerni Josper.

Legat 1903

Jasenička 7, Belgrade, 11000, Serbia
2,500 – 5,900 RSD • Modern Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Dok je glavni kuvar domaći, meni u ovom restoranu u južnom kraju fokusira se na moderna međunarodna jela sa ambicioznom oštricom. Sastojci su vrhunski i imaju akvarijum sa živim jastogom. Na vinskoj karti su neki vrhunski uzgajivači, usluga je osigurana i prostor ima sofisticiran osećaj.

Magellan

Jurija Gagarina 14ž, Belgrade, 11070, Serbia
2,100 – 5,400 RSD • Modern Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Neobično lociran u maloj trgovačkoj zoni, Magellan podseća na pametnu jahtu sa svojim prozorom, podovima od tikovine i delimično lakiranim, delom preslikanim zidovima. Odvažna jela koja upadaju u oči koriste moderne tehnike. Vinska usluga je obrazovana i entuzijastična i uključuje kako lokalna tako i poznata imena.

Gušti mora

Ulica Radnička 27, Belgrade, 11000, Serbia
3,000 – 5,000 RSD • Seafood

Mišljenje Mišelin vodiča

Sve je o ribi iz Jadranskog mora u ovom dobro cenjenom restoranu nedaleko od grada. Konobar vam predstavlja dnevni ulov na poslužavniku koji možete izabrati, koji se zatim kuva ceo, raspoređuje se vašoj grupi i služi sa salatom ili povrćem. To je udobno mesto sa rustičnim izgledom.

Bela Reka

Tošin Bunar 179, Belgrade, 11070, Serbia
1,600 – 4,000 RSD • Traditional Cuisine

Mišljenje Mišelin vodiča

Vlasnici imaju istoimenu farmu („kraj reke“) na Homoljskim planinama i imaju za cilj da promovišu lokalne poljoprivrednike/proizvođače i da očuvaju identitet tradicionalne srpske kuhinje. Počnite sa somunskim hlebom pečenim u peći na drva, a zatim pređite na specijalno jelo od jagnjetine ili jagnjetine iz glinene posude.

U svakom slučaju, na vama je da sve ove restorane posetite i, naravno, isprobate sve iz njihove ponude. Da li su ovo najbolji restorani u Srbiji, finalna procena i ocena je samo vaša!

Izvor: Michelin guide web site

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji restorani u Srbiji – 14 restorana iz Beograda u Mišelin vodiču

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

1 komentar

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.