Hlepčići, kako iskoristiti stari hleb? – Verica Poznanović

Kako iskoristiti stari hleb, postoji više načina, nekada je grehota bila baciti i mrvicu hleba. Napravite hlepčiće.

Znam ljude koji ako im padne mrvica hleba pokupe je, dunu, prekrste se i pojedu je. Ali malo je danas takvih.

Kako iskoristiti stari hleb?

Hlepčići, kako iskoristiti stari hleb, sastojci:

  • stara vekna hleba, ja sam koristila baget,
  • 1 dl ulja,
  • 1 glavica beloga luka,
  • po ukusu ljuta začinska paprika,
  • po ukusu slatka začinska paprika,
  • tucana paprika po ukusu,
  • sitno seckani crni luk.

Hlepčići, kako iskoristiti stari hleb, priprema:

  • Hleb iseći, pa premazati sa uljem.
  • Posuti sitno seckanim belim lukom, ljutom, slatkom i tucanom paprikom.
  • Zatim staviti u tepsiju i zapeći.
  • Izvaditi iz rerne i posuti sitno seckanim crnim lukom.

Moja priča

Eto da i moja mama nešto napravi, brzo,lako, jednostavno, a da ne upropasti nešto dobro. Ipak je napravila štetu, slikala je testeninu za neki konkurs u kristalnoj čaši, Bože testenina u čaši, ali ajde voli ona to tako. Lepo joj čaša ispadne iz ruke i razbije se, rasparila je komplet, nije se mnoogo sekirala, u zadnje vreme nema dana da nešto ne razbije. Čaše, tanjiri, vaze, Ali to je moja mama, postala je trapava , ali vidim da se trudi, stvarno se trudi. Voli te tvoj….

Vidim da je mama ove Ciganske hlepčiće slikala pored lešnika.

Volela je mama sestri i meni kada smo bili mali da priča o Keltima i Keltskoj magiji. Kaže ona ovako:“ zamislite želju, napišite je na papir i štipaljkom zakačite za granu lešnika. A ja mami odgovorim. Mama pošto ti želiš da putuješ u Irsku, napiši želju i prikači je štipaljkom za granu lešnika. Pa ako se tebi ispuni onda ćemo Mika i ja da zamišljamo želje. Nasmeja se moja mama i reče, brišite napolje.

Verica Poznanović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Hlepčići, kako iskoristiti stari hleb? – Verica Poznanović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.