Hleb je običan? Nije običan, napravljen je sa puno ljubavi i zaliven suzama.
Brašno ,kvasac,voda,so,crni susam i krase ga male crvene ruže.
Uz hleb ide i priča “Vratiću se majko”, svaku reč je napisala Petrova majka, Verica Poznanović
Hleb, sastojci:
- pola kockice kvasca,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 500 g brašna,
- mlaka voda i
- crni susam za posipanje.
Hleb, priprema:
- Kvasac razmutiti sa malo mlake vode, šećerom i malo brašna pa ostaviti da nadođe.
- U vanglu nasuti brašno, nadošli kvasac i so.
- Vode dodati toliko da dobijete srednje gusto testo.
- Mesiti dok ne počne da se odvaja i ne lepi za prste, ako treba dodajte jos brašna.
- Ostaviti testo da naraste.
- Premesite, oblikujte hleb, isecite ga nožem na par mesta i pospite susamom.
- Hleb u zagrejanoj rerni pecite na 200 stepeni.
- Pečen hleb poprskati vodom uviti u krpu i ostaviti da se ohladi.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!