Interkontinental torta – Marija Milošević

Interkontinental torta – odličan spoj kokosa, lešnika i čokolade!

Interkontinental torta, sastojci:

Potrebni sastojci za fil:

  • 1 l mleka
  • 12 žumanaca
  • 80 g pudinga od vanile
  • 2 kašike brašna
  • 15 kašika šećera
  • 250 g putera
  • 100 g prah šećera
  • za prvi fil 100 g mlevenih lešnika
  • za drugi fil 100 g crne čokolade i 1 kašika ulja
  • za treći fil 100 g kokosa

Peći 3 kore, za svaku je potrebno:

  • 4 belanca
  • 5 kašika šećera
  • 1,5 kašika brašna
  • 0,5 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika kokosa
  • 1 kašika prezli
  • 2 kašike mlevenih lešnika
  • 1 kašika ulja

Za dekoraciju je potrebno:

  • kokos kuglice
  • 200 g bele čokolade

Okvirno vreme pripreme 180 minuta.

Interkontinental torta, priprema:

  • sipati u šerpu 7dl mleka
  • dodati 15 kašika šećera i staviti da se greje
  • odvojiti u 3 činije po 4 belanca
  • u preostalih 3dl mleka dodati 12 žumanaca
  • u mleko sa žumancima dodati prašak za puding i brašno i smesu sjediniti
  • zatim sve zakuvati u gustu kremu
  • kremu preliti na tacnu
  • prekriti tacnu folijom i ostaviti da se ohladi
  • za koru umutiti belanca i dodati šećer
  • dodati brašno, prašak za pecivo, kokos, prezle, lešnik i ulje
  • sve dobro sjediniti
  • preliti u pleh obložen pek papirom
  • peći 15 minuta na 180 stepeni C
  • ponoviti isti proces za još dve kore
  • za fil, umutiti puter i dodati prah šećer
  • dodati ohlađenu kremu i dobro sjediniti
  • dobijeni fil podeliti na tri jednaka dela
  • crnu čokoladu otopiti sa dodatkom ulja
  • u jedan fil staviti kokos, u drugi lešnik, a u treći otopljenu čokoladu
  • svaki fil dobro umutiti
  • podesiti kalup na odgovarajući obim
  • naneti malo fila ispod kore da bi se torta učvrstila
  • filovati kremom sa lešnikom
  • zatim filovati kremom sa čokoladom
  • nafilovati poslednju koru sa 1/2 fila sa kokosom
  • ohladiti tortu
  • istopiti 200 g bele čokolade sa 3 kašičice ulja
  • ohlađenu tortu izvaditi iz kalupa
  • premazati ivice sa 1/2 fila od kokosa
  • dekorisati po želji

Prijatno!

Video recept: https://youtu.be/_dr6TXXjA2Q

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Interkontinental torta – Marija Milošević

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.