Italijanska kuhinja u Milanu - Posetili smo - Recepti i Kuvar online
Italijanska kuhinja u Milanu - Posetili smo - Recepti i Kuvar online
Italijanska kuhinja u Milanu - Posetili smo - Recepti i Kuvar online
Italijanska kuhinja u Milanu – Posetili smo – Recepti i Kuvar online

Kao što već znate, naša ekipa je posetila Milano i svetsku izložbu EXPO 2015 u Milanu, ali, osim toga, rešili smo da napravimo ovaj tekst sa temom Italijanska kuhinja u Milanu, kao kratak rezime  ogromne i različite gastro ponude u restoranima u Milanu.

Evo nekih glavnih jela koje smo probali:

Minestrone supa:

Italijanska kuhinja u Milanu - Minestrone supa - Recepti i Kuvar online
Italijanska kuhinja u Milanu – Minestrone supa – Recepti i Kuvar online

Minestrone supa je bila “prava”, sa povrćem skuvanim “al dente”, da bi zadržalo svoju najbolju aromu i sastojke. Ono što je blaga zamerka je nedostatak začina, npr.: bosiljak, ruzmarin, što je manje-više uobičajeno za ovakav tip recepta i italijansku kuhinju. Ocena: 4 (****).

Pasta sa paradajzom i bosiljkom:

 

Pasta #pastapomodoroebasilico #recepti #kuvar A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

Od ovog jela smo očekivali daleko više. Iako jako jednostavno, jedno je od osnovnih jela italijanske kuhinje, i spada, kao i minestrone supa u “primi piati”, tj. spada u grupu jela sa kojima se počinje obrok. Ono što je bilo primetno je da je šef koristio neku vrstu obrađenog paradajza (passata, ili pire), što je unelo previše slatkosti u ovoj jelo. Ocena: 3 (***)

 

Grilovana orada:

 

 

Orada #pesciolini

 

A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

 

Grilovana orada sa povrćem je bila jedan od naših izbora za večeru, i predstavljala je pravo otkrovenje. Restoran/ribarnica koja je specijalizovana za prodaju i pripremu sveže ribe i plodova mora je, takođe, bio pravo otkrovenje, kao i samo jelo. Ocena: 4,5  (****+)

Rižoto Mozzare u oblandi od parmezana:

 

Rižoto Mozzare u oblandi (kori) od parmezana je bio pravi izbor za glavno jelo, kako po izgledu, prezentaciji, tako i po ukusu. Izuzetno jelo. Ocena: 5 (*****)

 

Evo nekih slatkiša koje smo probali:

 

Crni mus:

 

 

Crni mus i kafa

 

A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

 

“Klasičan” crni mus, sa, lepom prezentacijom. Odličan ukus! Ocena: 4,5 (****+)

Tiramisu:

 

Tiramisu A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

Tiramisu, kao jedan od “klasičnih” slatkih recepata italijanske kuhinje za kolače, ovaj put i na ovom mestu, bio je “pravi”. U kolaču se osećaju svi očekivani i potrebni sastojci. Ocena: 5 (*****)

Naš izbor:

Naravno, na osvnou već pregledanih ocena, možete i pretpostaviti koji je bio naš konačni izbor. Najbolje glavno jelo italijanske kuhinje, koje smo probali je: Rižoto Mozzare u oblandi od parmezana, a najbolji kolač je Tiramisu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Posetili smo, kliknite na link: POSETILI SMO.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!