Italijanska kuhinja u Milanu

Italijanska kuhinja u Milanu - Posetili smo - Recepti i Kuvar online
Italijanska kuhinja u Milanu – Posetili smo – Recepti i Kuvar online

Kao što već znate, naša ekipa je posetila Milano i svetsku izložbu EXPO 2015 u Milanu, ali, osim toga, rešili smo da napravimo ovaj tekst sa temom Italijanska kuhinja u Milanu, kao kratak rezime  ogromne i različite gastro ponude u restoranima u Milanu.

Evo nekih glavnih jela koje smo probali:

Minestrone supa:

Italijanska kuhinja u Milanu - Minestrone supa - Recepti i Kuvar online
Italijanska kuhinja u Milanu – Minestrone supa – Recepti i Kuvar online

Minestrone supa je bila „prava“, sa povrćem skuvanim „al dente“, da bi zadržalo svoju najbolju aromu i sastojke. Ono što je blaga zamerka je nedostatak začina, npr.: bosiljak, ruzmarin, što je manje-više uobičajeno za ovakav tip recepta i italijansku kuhinju. Ocena: 4 (****).

Pasta sa paradajzom i bosiljkom:

 

Pasta #pastapomodoroebasilico #recepti #kuvar A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

Od ovog jela smo očekivali daleko više. Iako jako jednostavno, jedno je od osnovnih jela italijanske kuhinje, i spada, kao i minestrone supa u „primi piati“, tj. spada u grupu jela sa kojima se počinje obrok. Ono što je bilo primetno je da je šef koristio neku vrstu obrađenog paradajza (passata, ili pire), što je unelo previše slatkosti u ovoj jelo. Ocena: 3 (***)

 

Grilovana orada:

 

 

Orada #pesciolini

 

A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

 

Grilovana orada sa povrćem je bila jedan od naših izbora za večeru, i predstavljala je pravo otkrovenje. Restoran/ribarnica koja je specijalizovana za prodaju i pripremu sveže ribe i plodova mora je, takođe, bio pravo otkrovenje, kao i samo jelo. Ocena: 4,5  (****+)

Rižoto Mozzare u oblandi od parmezana:

 

Rižoto Mozzare u oblandi (kori) od parmezana je bio pravi izbor za glavno jelo, kako po izgledu, prezentaciji, tako i po ukusu. Izuzetno jelo. Ocena: 5 (*****)

 

Evo nekih slatkiša koje smo probali:

 

Crni mus:

 

 

Crni mus i kafa

 

A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

 

„Klasičan“ crni mus, sa, lepom prezentacijom. Odličan ukus! Ocena: 4,5 (****+)

Tiramisu:

 

Tiramisu A photo posted by Recepti i Kuvar online (@recepti_kuvar) on

Tiramisu, kao jedan od „klasičnih“ slatkih recepata italijanske kuhinje za kolače, ovaj put i na ovom mestu, bio je „pravi“. U kolaču se osećaju svi očekivani i potrebni sastojci. Ocena: 5 (*****)

Naš izbor:

Naravno, na osvnou već pregledanih ocena, možete i pretpostaviti koji je bio naš konačni izbor. Najbolje glavno jelo italijanske kuhinje, koje smo probali je: Rižoto Mozzare u oblandi od parmezana, a najbolji kolač je Tiramisu.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Posetili smo, kliknite na link: POSETILI SMO.

Ne propustite nijedan receptRecepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.