Kocke od malina – Suzana Mitić

Kocke od malina – vrlo ukusne, brzo se pripremaju, još brže pojedu.

Kocke od malina - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Kocke od malina – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Kocke od malina – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Kocke od malina – vrlo ukusne, brzo se pripremaju, još brže pojedu.

  • 250 gr šećera
  • 300 gr oraha (mlevenih)
  • 250 gr margarina
  • 300 gr keksa
  • 1 komad oblande (list)

Za fil:

  • 500 gr malina
  • 400 gr šećera
  • 100 gr čokolade
  • 50 gr margarina
  1. Uspinovati secer sa soljicom soka od malina.Kad se to uspinuje,kao za slatko,dodati margarin,mleven orah i mleven keks.Kad se ohladi rastanjiti na kockastoj strani oblande.
  2. Za fil skuvati maline sa secerom,kao za dzem.Gotovo je kad varjaca ostavlja trag u serpi.Dodati kockicu margarina i kad se skroz ohladi premazati preko smese sa keksom.
  3. Po zelji preliti glazurom od cokolade i iseci na kocke po zelji.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.