KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: vanilice – Dragana Vujović

Vanilice.

Vanilice, sastojci:

  • 250 g margarina
  • 60 g sećera u prahu
  • sok od 1 limuna
  • 250 g brašna
  • 250 g mlevenih oraha
  • domaći džem od šljiva sa čokoladom (ili po ukusu)
  • šećer u prahu za valjanje vanilica

Vanilice, priprema:

  • 250 g margarina umutiti sa 60g šećera u prahu i postepeno dodavati sok od 1 limuna.
  • Dodati 250 g brašna i 250 g mlevenih oraha, pa sve to dobro umesiti.
  • Oklagijom razvući koru debljine oko 1cm, vaditi vaniice i ređati u pleh.
  • Vanilice peći dok ne pobele, na temperaturi od oko 180C-200 oko 10-15 minuta, u zavisnosti od rerne.
  • Kada se ohlade, spajati ih džemom i uvaljati u šećer u prahu.

Napomena:

  • Mlevene orahe možete staviti i u manjoj kolicini, npr. 200 g mlevenih oraha i 300 g brašna. Bitno je da ukupna količina suvih sastojaka bude 500 g.
  • Ja sam koristila domaći džem od šljiva sa čokoladom, a vi možete koristiti bilo koji džem po svom ukusu.
  • Vanilice su najlepše kad malo odstoje, tako da je najbolje ih pripremiti uveče za sutradan.

Vreme pripreme: 60-90 minuta
Težina pripreme: lako se priprema
Posni kolaci

Dragana Vujović

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

KONKURS ZA NAJBOLJE VANILICE: vanilice – Dragana Vujović

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.