Nigari - dve kašike dnevno za podmlađivanje - by Walkerma
Nigari - dve kašike dnevno za podmlađivanje - by Walkerma

Nigari nastaje kao nusproizvod pri ekstrakciji kuhinjske soli iz morske vode, a upotrebljava se za zgrušavanje sojinog mleka u surutku, koja daljim ceđenjem i obradom postaje tofu. Ali, u Japanu se pije i u napitku poznatom kao nigarisui, a pravi se rastapanjem četvrtine do pola kašičice ljuskica nigarija u jednoj litri vode. U Japanu je nigarisui cenjen kao napitak za pomlađivanje i potpunu detoksikaciju.

Ako u nigarisui dodate kašiku meda i svež, isceđen sok limuna, dobićete izvrstan napitak – magnezijum i vitamin C podstiču jedan drugog na apsorpciju.

Rezultati kliničkih ispitivanja o uticaju magnezijuma na imunitet pokazali su da on jača imunitet i do 300 odsto, a u kombinaciji sa vitaminom C i kvalitetnim medom postaje nezaobilazan prijatelj u očuvanju zdravlja.

Nigari - dve kašike dnevno za podmlađivanje - by Walkerma
Nigari – dve kašike dnevno za podmlađivanje – by Walkerma

Nigari ili magnezijum hlorid se može nabaviti u svim prodavnicama zdrave hrane, po pristupačnoj ceni. Ako želite da podmladite svoj organizam i spolja i iznutra, napravite smesu po sledećem receptu:

PRVI NAČIN: U destilovanoj ili izvorskoj vodi rastopite nigari u koncentraciji od 10% soli prema 90% vode, stavite u bočicu sa raspršivačem i poprskajte po koži. Korišćenje je neograničeno i nema nuspojava.

DRUGI NAČIN: Rastopite so u destiliovanoj ili izvorskoj vodi (od 10 do 30 g na litru vode) i pijte jednu do dve kašike dnevno. Sa ovim ne smete preterivati, jer je moguća pojava dijareje.

Nigari pruža mnogo blagodeti da bi ste ga zanemarili!

Izvor: BKTVnews.com

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!