Piletina sa jogurtom – slatkasto-kiselkasti ukus piletine oboriće Vas s nogu. Sočna piletina sa puno povrća. Iskoristite čari jeseni i povrće koje ono nudi.

Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Jela od piletine, kliknite na link: JELA OD PILETINE.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Piletina sa jogurtom – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online
Piletina sa jogurtom – slatkasto-kiselkasti ukus piletine oboriće Vas s nogu. Sočna piletina sa puno povrća. Iskoristite čari jeseni i povrće koje ono nudi.
- 4 komada bataka sa karabatakom
- 4 komada sargarepe (veće)
- 4 komada crni luk
- 1 komad tikvica (veća)
- 3 kasika ulja
- 1 casa jogurta
- soli (po ukusu)
- 1 kasika zacinskog bilja (ravna)
- 1 prstohvat origana
- 0,5 kasicice bibera
- 1 kasika persuna (seckanog)
- Na ulju uprziti sitno secen crni luk dok ne dobije staklastu boju.
- Dodati piletinu i pustiti da uhvati lepu rumenu boju sa svih strana.
- Sargarepu iseci na romboide i dodati smesi.
- Naliti sa vrlo malo vode,smanjiti temperaturu i pustiti da se dinsta.
- Za to vreme oguliti i iseci tikvicu na kockice i sjediniti.
- Ne dodavati vise vode ,pustiti da se dinsta u svom soku.
- Kad sargarepa omeksa dodati sve zacine i sipati jogurt.Pustiti da se krcka jos nekoliko minuta da se sjedine sastojci.
- Dekorisati persunovim listom.
- Uzivati u slatkasto,slanom ukusu.
- Prijatno.